Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Uz ANO inspektoriem Sīrijā šāvuši neidentificēti snaiperi

Uz Sīrijā strādājošajiem ANO inspektoriem pirmdien šāvuši snaiperi, taču neviens cilvēks uzbrukumā nav cietis, apliecināja organizācijas preses pārstāvis Martins Nesirskis. Uzbrukums noticis netālu no Damaskas brīdī, kad ANO eksperti automašīnās devušies uz Gutu, kur pagājušajā nedēļā saskaņā ar izskanējušajam ziņām bija noticis ķīmisko ieroču uzbrukums.

"Uz pirmo ķīmisko ieroču izmeklēšanas komandas transportlīdzekli neidentificēti snaiperi vairākas reizes ar nolūku izšāva bufera zonas rajonā," skaidroja Nesirskis. "Tā kā automašīna vairs nebija izmantojama, komanda droši atgriezās režīma kontrolpunktā." Inspektori izbraukuši piecās automašīnās, viņus pavadījis Sīrijas drošības spēku eskorts. 

Neraugoties uz šo incidentu, pēc automašīnas nomaiņas ANO inspektori nokļuvuši līdz vienam no rajoniem, par kuru tiek apgalvots, ka tajā pielietoti ķīmiskie ieroči. Kā vēsta aģentūra Reuters, inspektori ieradušies Damaskas piepilsētā Muadamijā, kas ir sunītu apdzīvots rajons.

Kā paziņojis viens no ārstiem, kas sadarbojas ar ANO, inspektori ieradušies Muadamijas mošejā, kur aptaujā iedzīvotājus, kā arī ņem audu paraugus no bojā gājušajiem. Šeit gan jāpiebilst, ka pirms tam tika apgalvots – gandrīz visi bojā gājušie apglabāti jau nākošajā dienā pēc iespējamā uzbrukuma, baidoties no epidēmijas, kas varētu sākties karstā laika dēļ.

Jāatgādina, ka ANO inspektori pirmdien bija devušies Austrumgutu Damaskas pievārtē, kur atbilstoši opozīcijas apgalvojumiem uzbrukumā pagājušo trešdien valdības karaspēks pielietojis ķīmiskos ieročus. Oficiālā Damaska opozīcijas apsūdzības kategoriski noraida.

Krievija - tuva Damaskas sabiedrotā - vēl svētdien vērsa uzmanību uz liecībām, ka ķīmisko ieroču izmantošana bijusi opozīcijas karotāju provokācija, lai vainu tad uzveltu valdībai.

Sīrijas lielākā opozīcijas organizācija apsūdz Damaskas režīmu, ka tas trešdien uzbrukumā nemiernieku apvidiem galvaspilsētas pievārtē izmantojis ķīmiskos ieročus, nogalinot vairāk nekā 1300 cilvēku. Savukārt Sīrijas valdība apsūdzības kategoriski noraida.

Kā paziņojusi organizācija "Ārsti bez robežām", tai dienā, kad Sīrijas opozīcija ziņoja par ķīmisko uzbrukumu, trijās Sīrijas slimnīcās nepilnu triju stundu laikā uzņemti kopskaitā 3600 pacienti, kam konstatēti simptomi, kas norāda uz neirotoksisku vielu iedarbību, - krampji, pastiprināta siekalu izdalīšanās, sašaurinātas acu zīlītes, redzes aizmiglošanās un elpošanas traucējumi. 355 no viņiem miruši.

Pasaules valstu līderi brīdinājuši par nopietnu reakciju, ja izrādītos, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms lietojis ķīmisko bruņojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits