Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sms aizdevumi

Nauda īsziņas attālumā. Vai tas ir reāli? Pirmajā reizē īsziņa nav jāsūta, jo visi sms kredīti pirmajā reizē ir jāpiesaka internetā. Lai saņemtu naudu ir jāaizpilda pieteikuma anketa, jāapstiprina profils un jāgaida atbilde. Uzņēmums izvērtē klienta atbilstību izvirzītajām prasībām un sniedz atbildi. Aizņemoties otrajā reizē no tā paša kreditora, reizēm pietiek tikai ar sms, kurā jānorāda vēlamā summa un savs unikālais lietotāja kods. Pirms ņemt kredītu, izvērtējiet savas vēlmes, vajadzības un reālās iespējas atmaksāt parādu. Aizņemieties atbildīgi.

Kas ir sms aizdevumi?

Latvijā jau vairākus gadus tiek piedāvāti distances kredīti, t.i. finanšu pakalpojums, kura saņemšanai nav vajadzīga personīga tikšanās ar uzņēmuma pārstāvjiem. Ņemot vērā atsevišķu uzņēmumu plašās reklāmas kampaņas pakalpojums ir ieguvis nosaukumu sms kredīts vai biežāk ātrais kredīts. Savu popularitāti sms aizdevumi ieguva pateicoties tam, ka piedāvāja iedzīvotājiem iespēju aizņemties, neatkarīgi no atrašanās vietas. Mūsdienās, kad interneta pieslēgums ir lielākajai daļai latviešu, daudziem atkrita nepieciešamība finansējuma saņemšanai doties uz uzņēmuma biroju. Statistika liecina, ka katru gadu tiek izsniegti vairāki simti tūkstoši ātro aizdevumu, kas ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju skaitu ir ļoti ievērojams daudzums.

Jau tradicionāli pirmajā reizē tiek piedāvāts aizņemties pāris simtus eiro, retāk pāris tūkstošus eiro. Lai pārliecinātos par klienta maksātspēju, tiek lūgts norādīt ienākumus. Vajadzības gadījumā dati tiek pārbaudīti VSAA vai VID datu bāzēs (ar klienta piekrišanu). Ja rodas šaubas, vai verifēt informāciju šādā veidā nav iespējams tiek lūgts nosūtīt bankas konta izrakstu par pēdējiem sešiem mēnešiem. Pēdējais variants tiek izmantots salīdzinoši reti, jo tas paildzina laiku, kas vajadzīgs aizdevuma piešķiršanai. Lai arī vispārējās vadlīnijas paredz, ka aizdevumiem līdz 300 eiro mazo kredītu devēji var nepārbaudīt ienākumus, tomēr valsts institūciju publiskie paziņojumi liecina, ka tas tiek darīts pārlieku bieži. Tas var novest pie tā, ka aizdevumi tiek piešķirti arī cilvēkiem, kas nemaz nevar tos atļauties un būtībā ir kaitīgi visiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, varam secināt, ka pārskatāmā nākotnē attiecībā uz sms kredītiem no 18 gadu vecuma prasība pārbaudīt ienākumus kļūs obligāta, izsniedzot pat dažu desmitu eiro lielu kredītu.

Vai ir iespējams aizņemties, ja jau ir paņemts cits kredīts?

Cita kredīta esamība pati par sevi nevar būt par iemeslu, lai atteiktu aizdevumu. Tiesa, vērtējot maksātspēju var tikt vērtētas arī citas kredītsaistības, izdevumi, bērnu skaits u.c. faktori. Tas nozīmē, ka aizņemoties galvenā atbildība gulstas uz kredītņēmēja pleciem. Ja aizdevums tiek ņemts nesaprātīgi neizvērtējot riskus, vēlāk var veidoties situācija, ka atmaksāt parādu var rasties problēmas. Šī iemesla dēļ ir svarīgi būt patiesam un godīgam pret sevi, jo problēmu gadījumā jau cietējs ir pats aizņēmējs, nevis kreditors. Risks neatgūt daļu no aizdotās naudas jau ir iekļauts biznesa plānā un arī klienta maksātspējas izvērtējums ne vienmēr ir tik rūpīgs kā varētu vēlēties.

Vienlaikus jāpiezīmē, ka būtu jācenšas izvairīties no situācijas, kad sms kredīts tiek ņemts citu parādu atmaksai. Izvēloties šo ceļu, ir ļoti viegli iekļūt parādu spirālē, kur atmaksāt aizdevumu vairs nav iespējams. Tā vietā cilvēkiem, kuriem ir vēlme samazināt ikmēneša maksājumus, būtu jāapsver iespēja sarunu ceļā ar kreditoru panākt izdevīgākus nosacījumus. Ja, piemēram, ilgtermiņa kredīta līgums ir slēgts dažu pēdējo gadu laikā, pastāv varbūtība, ka aizdevējs piekrīt samazināt procentu likmes. Papildus jāizvērtē arī pārkreditācija vai kredītu apvienošana un pāriešana ar saistībām pie cita aizdevēja. Lai arī process prasa personīgu līdzdarbību, tomēr daļai kredītņēmēju tas var nest reālu ieguvumu. Samazināti ikmēneša maksājumi vai kredīta pilnīga atmaksa ir tas, ko vēlas lielākā daļa aizņēmēju. Ja Jūs vēl neesat ņēmuši sms aizdevumu, apdomājiet, vai tas ir tiešām vajadzīgs. Latviešu gudrība māca, ka aizņemta tiek sveša nauda, bet jāatmaksā ir sava.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti