Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Svētku galds – bez stresa!

Mēs dzīvojam straujā laikmetā – dienas aizrit steigā, un bieži vien nepagūstam sarūpēt visu svētkiem nepieciešamo. Daži ieteikumi, kā atvieglot svētku galda klāšanu, lai neradītu sev nevajadzīgu pirmssvētku stresu.

1. Pirms ķerties pie svētku maltītes sagatavošanas, noderīgi sastādīt vismaz provizorisku ēdienkarti. Lai gan laiku prasa arī plānošana, doties pēc iepirkumiem ar jau gatavu nepieciešamo produktu sarakstu noteikti ir daudz produktīvāk nekā doties uz pirmssvētku burzmas pārņemto veikalu ar domu "Paskatīšos, kas tur vispār ir, un izlemšu uz vietas!".

2. Sastādot nepieciešamo produktu sarakstus, izmantojiet modernās tehnoloģijas. Viedtālruņu iepirkumu sarakstu priekšrocība – to viegli papildināt, atceroties par kādu iepriekš aizmirstu lietu. Turklāt telefons vienmēr būs pa rokai, kamēr iepirkumu saraksts uz lapiņas var viegli noklīst. Ir pavārgrāmatas, kurās līdz ar ēdienu receptēm atrodami arī QR kodi ar nepieciešamo sastāvdaļu sarakstu – atliek to nolasīt ar viedtālruni, un atkrīt pat nepieciešamība ievadīt produktus iepirkumu sarakstā manuāli.

3. Nekautrējieties pasūtīt produktus internetā – mūsdienās tīmeklī var iegādāties gan produktus, gan jau sagatavotus svētku ēdienus. Tas ir izdevīgi vairāku iemeslu dēļ: pirmkārt, laika ietaupījums un iespēja izvairīties no veikalu drūzmas un smagu iepirkumu maisu stiepšanas, jo visu pasūtīto jums piegādās mājās. Otrkārt, iespēja ietaupīt, jo atsevišķi pirkt katru produktu, lai pagatavotu pašu spēkiem, ir dārgāk. Treškārt, ja vien neesat ilggadīgi kaislīgi kulināri, izvēloties jau gatavu ēdienu pasūtīšanu, jūs uzticat savas rūpes profesionāļiem un garantēti iegūstat gardu un daudzveidīgu maltīti bez jebkāda stresa! Piemēram, www.feliksa-konditoreja.com var izvēlēties gan saldus, gan sāļus kliņģerus, kūkas, pīrādziņus, smalkmaizītes, cepumus, piparkūkas, un viss kā mājas gatavots. Turpat iespējams pasūtīt arī tortes – ne tikai saldās, bet arī sāļās.

4. Ja laika maz, taču virtuvē padarboties gribas, var nopirkt daļēji gatavus produktus – gan veikalā, gan tīmeklī. Piemēram, turpat www.feliksa-konditoreja.com iespējams nopirkt iecienīto medus piparkūku mīklu, no kuras pašiem izcept visgardākās piparkūkas.

5. Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, neieplānojiet pārsteigt svētkos ar jauniem ēdieniem. Īpaši, ja gaidāt viesus. Visdrošāk ir izmantot pārbaudītas receptes, kurās nekas nevar noiet greizi, bet jaunu izmēģināšanu atstāt uz citu – mazāk aizņemtu un stresainu laiku.

6. Sadaliet svētku maltītes gatavošanu vairākos "etapos". Ir liels atvieglojums svinību dienā izcelt no kārbām un saldētavas jau iepriekš sagatavotus produktus – tie var būt gan dažādi mīklas izstrādājumi, gan cepumi un citas uzkodas.

7. Ja rīkojat draugu ballīti, droši iesaistiet tās sagatavošanas priekšdarbos arī uzaicinātos! Ja katram būs uzticēts sagatavot to ēdienu, kas viņam padodas vislabāk, galdu uzklāt būs pavisam vienkārši. Tiem, kuri neprot gatavot, uzticiet iegādāties augļus, saldumus un plaukšķenes. Līdzīgu principu izmantojot arī ģimenē, uzticot katram to pienākumu, kas vislabāk atbilst viņa spējām.

8. Ja laika maltītes sagatavošanai ir pavisam maz, varat vienoties ar draugiem par kopīgu tās gatavošanas procesu. Varat sarīkot kopīgu suši gatavošanu, soļankas vārīšanu uz ugunskura, fondī vai rakleti – tad atliek iepriekš sagatavot produktus, bet pati ēdiena gatavošana un baudīšana pārtop par jauku kolektīvu pasākumu.

9. Atmetiet stereotipus par noteiktu ēdienu skaitu uz galda vai kādu obligātu ēdienu! Necepiet cepeti un nevāriet pelēkos zirņus, ja zināt, ka ēdīsiet tos tikai pienākuma pēc. Lieciet svētku galdā tik, cik varat apēst, un to, kas jums garšo. Tas būs gan vienkāršāk, gan ekonomiskāk.

Mazāk uztraukumu, priecīgāki svētki!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti