Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Tā kā zelta raktuves visā pasaulē varētu izsīkt pēc aptuveni 20 gadiem, zelta cena nākotnē neapšaubāmi kāps debesīs.

Atskatoties nesenā pagātnē – 2006. gada martā 585° proves zelta cena par gramu bija 7,50 Ls (10,67 € ), taču šobrīd, desmit gadus velāk, zelta cena ir pieaugusi vairāk kā divas reizes un uz doto brīdi tā ir aptuveni 23 €  par vienu gramu.

Zelta cena no 1995. gada, 15 gadu garumā ir palielinājusies vairāk kā četras reizes. Lai gan kopš 2011. gada zelta cena palēnām samazinās, tomēr, zelts ir un paliek drošākais un stabilākais materiālā ieguldījuma veids. Ar laiku zelta cena neapšaubāmi kāps debesīs, tā kā jauna zelta ieguve vairs nebūs iespējama pēc aptuveni 20 gadiem.

Zelts laika gaitā padārdzinās un no tā izgatavotās rotasslietas – jo sevišķi... Tāpēc tieši tagad ir īstais laiks iegādāties zeltu un tā izstrādājumus, kas kļūs par vērtībām, ko nodot nākamajām paaudzēm!

Kas tad īsti nosaka zelta juvelierizstrādājumu vērtību?

  • Izgatavošanas kvalitāte (meistara rokas spēj pat mazāk vērtīgas proves zeltu pārvērst dārgā mākslas darbā)
  • Dārgakmeņu un pusdārgakmeņu iestrāde – Starp citu dimantu raktuves draud izsīkt vēl drīzāk kā zelta – mūsu Zemes dzīlēs dimantu rezerves pietiks aptuveni 17 gadiem.
  • Zelta izstrādajuma prove (jo tā ir augstāka, jo zelta izstrādājums ir dārgāks)

Zelta izstrādajumu prove

Tīrs zelts, bez piemaisījumiem tiek apzīmēts ar ciparu 999°, kas nozīmē to, ka tas ir 99,9% tīrs dārgmetāls. Taču rotaslietu izgatavošanā izmantot tīru materiālu nevar, jo tas ir pārāk mīksts, ātri nodilst un nonēsājas, tāpēc, tam pievieno ligatūru, jeb piemaisījumu. Ligatūra zeltu padara cietāku un piemērotāku apstrādei.

Kā veidojas zelta krāsa?

Tīrs zelts ir piesātināti dzeltens. Atkarībā no piemaisījumiem, mainās tā krāsa.

  • Dzeltenu, 585° proves zeltu iegūst - tīram zeltam pievienojot sudrabu un varu
          Attiecīgi sudraba daudzums ligatūrā sastāda 60% un varš 40%
          Piemēram, no 10 gramiem 999° proves zelta iegūst 17,07 gramus 585° proves zeltu

     No tiem 7,07 gramus sastāda ligatūra. Attiecīgi – 4,24 gr sudraba (60%) un 2,82 gr vara (40%)
  • Arī iegūstot sarkano zelta krāsu, kā ligatūru izmanto sudrabu un varu, taču proporcijas ir apgrieztas, attiecīgi : sudrabs = 40% un varš = 60 %
  • Baltā zelta krāsu iegūst, sajaucot tīro zeltu ar pallādiju, taču iegūtais materiāls ir ļoti mīksts, tāpēc visbiežāk tiek izmantotas jau gatavas ligatūras materiāla granulas, kas nodrošina augstāku materiāla izturību.

Visaugstakā prove, no kādas izgatavo rotasslietas ir 950°, retāk 750°, taču lielākoties tiek izmantota 585° zelta prove, jo no tās izgatavotie juvelierizstrādajumi ir cietāki, izturīgāki, un līdz ar to tie kalpo ilgāk.

Neapšaubāmi, juvelierizstrādajumi, kas var kļūt par ģimenes vērtīgāko relikviju – gan kā materiālā, gan garīgā vērtība ir laulību gredzeni. Tādēļ to izpildījumam jābūt ļoti kvalitatīvam un gaumīgam, gredzeniem jābūt gatavotiem no labākajiem materiāliem, lai tie vēl ilgi saglabātu savu izskatu un formu.

Juveliersaloni Vigorius piedāvā pasūīt laulību gredzenus pēc individuāla pasūtījuma – gan klasiskus un lakoniskus dizainus, gan ekskluzīvus sarežģītu līniju, izliekumu un ornamentu mākslasdarbus.

Jums ir iespēja izvēlēties no vairāk kā 100 lauību gredzenu modeļu paraugiem, taču izgatavosim gredzenus arī pēc Jūsu individuālās skices.

Jūs varat izvēlēties zelta krāsu kombinācijas, kā arī piedāvājam iespēju jebkurā modelī iestiprināt briljantus – tie šobrīd nav nemaz tik dārgi, kā Jums varētu šķist, taču nākotnē tie būtiski ietekmēs Jūsu juvelierizstrādajumu vērtību.    

Juveliersaloni Vigorius izgatavo ne vien laulību gredzenus, bet arī ķēdītes aproces un daudzas citas rotasslietas pēc Jūsu pasūtījuma, tāpēc aicinām Jūs laicīgi veikt investīcijas ilgspēlējošos juvelierizstrādājumos, kuru vērtība, gadiem ritot, tikai pieaugs!

Gaidām Jūs mūsu juveliersalonos Rīgā,
Tilta ielā 12 un
A. Deglava ielā 100
+371 29710507
[email protected]
www.Vigorius.lv
www.VigoriusWedding.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti