Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mēneša galamērķis: Ženēva

Vai nebūtu skaisti jauno gadu sākt ar svaigiem iespaidiem? Idilliska, gleznaini skaista pilsēta uz kalnu fona un pasaules diplomātijas centrs – tā ir Ženēva.

Pilsētā dzīvo un strādā ap divsimt dažādu tautību pārstāvji, kas izraibinājis un bagātinājis arī kultūras dzīvi. Pēc svētkiem daudzviet Eiropā iestājas miers un klusums uz vairākiem mēnešiem, bet Ženēva joprojām mirdz, muzicē un meklē piedzīvojumus.


Līdz 06.01. Skudru pūznis

Lai gan var likties neparasti, ka kāds ierosina brīvdienu pavadīt, skatoties uz skudrām, Ženēvas Dabas vēstures muzeja izstāde aizrauj viegli. Ekspozīcija izslavēta ar to, cik saistoši spēj atveidot un pastāstīt par fascinējošo skudru pasauli, daudzpusīgo sociālo dzīvi un stratēģisko domāšanu (ir taču iemesls, kāpēc skudras pārdzīvoja dinozaurus). Bērniem līdz 18 gadu vecumam ieeja bez maksas. Pastāvīgās ekspozīcijas šajā Ženēvas muzejā, tāpat kā daudzos citos, brīvi pieejamas visiem.

Līdz 13.01. Gaismiņas nav izslēgtas

Līdz mēneša vidum vēl iespējams redzēt krāšņo Ženēvas gaismas festivālu. Gaismas skulptūras izkaisītas pa visu pilsētas centru, kas ir lielisks pamudinājums to iepazīt, izstaigājot kājām. Kopā ar citām dekorācijām un svētku gaismiņām pilsētā iespaids ir satriecošs. Tūrē iespējams doties arī gida pavadībā. Plašāka informācija – geneve.com.

17.01. Dīva

Kopš Andželas Georgiū debijas Violetas Valerī lomā izrādē La Traviata viņa uzstājusies lielākajos opernamos un saņēmusi apbalvojumu pēc apbalvojuma. Eiropas tūres ietvaros Georgiū balsi pianista Frederika Šaslēna klavierspēles pavadījumā dzirdēt varēs arī Ženēvā. Vairāk – Angelagheorghiu.com.

18.01. Trīs stundas piedzīvojumu

Ne scenārija, ne aktieru, ne specefektu. Tikai dokumentāli iemūžināti piedzīvojumi, kas pārbaudījuši cilvēka muskuļu spēka un izdomas robežas. Jau 15 gadu dokumentālo piedzīvojumu filmu programma Eiropas āra filmu tūre ceļo pa kontinenta lielajām pilsētām. Šogad viens no pieturas punktiem būs arī Ženēvā. Gan tie, kuri skaidri apzinās, ka citādi nekad neuzzinās, kā ir rāpties klintīs pasaules bīstamākajās kalnu takās, gan tie, kuri vēlas iedvesmoties neparastiem piedzīvojumiem, pulcēsies unikālā triju stundu garā īsfilmu seansā, lai apbrīnotu cilvēka spējas. Vairāk – Ch.eoft.eu/en/.

25.01. Zeme aiz mūra

Janvāra beigās Ženēvā uzstāsies viesi no Ķīnas – Guandžou simfoniskais orķestris. Tas ir viens no lielākajiem Ķīnas orķestriem un viens no retajiem, kas tūrēs apceļo un spēj piesaistīt klausītājus piecos kontinentos. Koncertā iekļauti arī skaņdarbi no greznās Ķīnas melodrāmas Ardievu, mana konkubīne. Plašāka informācija un saite biļešu iegādei meklējama geneve.com.

01.02.–23.02. Ballīte mēneša garumā

Gandrīz mēnesi Antigel festivāls vairākās Šveices pilsētās, arī Ženēvā, piedāvās plašu pasākumu programmu, sākot no maratona un jogas nodarbībām dzīvās mūzikas pavadījumā līdz pat pasaulslavenu mūziķu koncertiem. Uzstāsies, piemēram, grupas Blur solista Deimona Albarna muzikālais projekts The Good, the Bad & the Queen, brazīliešu mūziķis Sēu Žorži, Anna Calvi, kura iepriekš viesojusies arī Latvijā, un daudzi citi. Programma un biļešu iegāde - antigel.ch.

No 05.02. Cietumā

To, vai ieslodzījums ir labs soda mērs, apspriež kopš cietumsodu pirmoreiz ieviesa. Vai cietums var kādu pārmācīt, mainīt? Vai izdomāts kas labāks? Ar šiem jautājumiem izaicinās plaša, interaktīva ekspozīcija Sarkanā Krusta muzejā. Jānorāda, ka muzejs saņēmis apbalvojumu kā viens no neparastākajiem un modernākajiem Eiropas muzejiem. Plašāk – Redcrossmuseum.ch/en.

08.–10.02. Japāņu bundzinieki

Savā enerģijā ar auditoriju Ženēvā dalīsies Japānas bundzinieku grupa Yamato – atpazīstamākais ansamblis, kas izpilda mūziku tradicionālajā taiko tradīcijā. Biļešu iegāde – yamato-show.de.


Rīga - Ženēva

  • airBaltic tiešie lidojumi trīs reizes nedēļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata