Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jenny May un Nikolajs Puzikovs kļūs par inženieriem

Sestdien, 25. februārī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā mūziķi Jenny May un Nikolajs Puzikovs metīs dziedāšanu pie malas, lai kopā ar augstskolas studentiem sacenstos konstruēšanas uzdevumu risināšanā. 

Kā atzīst Jenny May, līdz šim vienīgā reize, kad viņa veikusi inženiera darbu, bijis centiens piepildīt bērnības sapni – pašas spēkiem salabot magnetofonu. «Pēc mana «inženierzinātniskā pieskāriena» magnetafonam, pat vislabākais inženieris to vairs nespēja salabot,» atzīst dziedātāja. Savukārt kā atzīst vēl viens studentu sacensību RTU BEST viesis, uzņēmējs Gatis Babris, viņam inženierzinātnes nav svešas, jo ir RTU telekomunikāciju studiju programmas absolvents.

Sacensību ietvaros studenti veiks gan uzdevumus, kuros būs jāveic situācijas analīze, gan jāatrisina ar konstruēšanu saistīti jautājumi. Prāta sacīkstē piedalīsies arī Rīgas improvizācijas teātra aktieris Valdis Sils.

Otro gadu RTU BEST Inženieru sacensībās piedalīsies arī divas Latvijas vidusskolēnu komandas: «Nobēlijs» no Madonas Valsts ģimnāzijas un «Dubultās varavīksnes» no Pumpuru vidusskolas Jūrmalā. 

Katras kategorijas uzvarētājiem tiks nodrošināta ceļazīme uz Baltijas BEST Inženieru sacensībām, kas notiks Maskavā no 12. līdz 16. martam. Savukārt Baltijas sacensību uzvarētājiem būs iespēja piedalīties Eiropas Inženieru sacensībās, kas norisināsies Zagrebā. 

Sacensības RTU BEST šogad norisināsies jau devīto gadu pēc kārtas sadarbībā ar tādiem uzņēmumiem kā Severstaļlat un Re&Re, kas aktīvi iesaistījušies konkursa uzdevumu sagatavošanā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi