Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Zinātnes festivālā varēs projektēt robotvaboles un vizināties ar elektrisko trīsriteni

"RTU 150. jubilejas gada viens no stratēģiskiem mērķiem ir turpināt veicināt vidusskolēnu interesi par inženierzinātnēm, kā arī roku rokā ar vecākiem iepazīstināt ar zinātni arī mazākus bērnus viņiem saprotamā formā. Festivāls būs pirmais solis šī mērķa īstenošanā," pavēstīja RTU rektors un akadēmiķis Leonīds Ribickis.
Būvēt makaronu tiltus, projektēt robotvaboles vai izvizināties ar elektrisko trīsriteni varēs ikviens pirmajā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rīkotajā Zinātnes festivālā, kas notiks 17.martā RTU centrālajā ēkā no plkst.10.00 līdz 19.30. 

RTU Zinātnes festivālā satiksies RTU studenti, Latvijas skolēni un skolotāji, interešu pulciņu dalībnieki un Latvijas uzņēmumi, lai kopīgi atklātu zinātnes interesanto pusi un tās saikni ar ikdienu. Latvijas bērniem tā būs iespēja ārpus skolas attīstīt dabisko interesi par apkārtējo pasauli, Dienu informēja pasākuma organizatori.

"Izglītībai un zināšanām ir milzu vērtība, taču mācību vielai nav jābūt sausai un teorētiskai, jo vislabāk atmiņā paliek tieši tas, ko esam iemācījušies un izpratuši caur savu pieredz un lietām mums apkārt," uzņēmuma piedalīšanos festivālā pamatoja Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Festivāla laikā notiks konkursa "Nāc un studē RTU" fināls, kurā par uzvarētāja titulu sacentīsies 12 Latvijas skolu komandas, prezentējot izstrādāto zinātniskās pētniecības darbu rezultātus. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi