Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pantera uz slēpēm

Lielākā daļa sporta veidu Covid-19 pandēmijas laikā piedzīvoja krasu sportojošo bērnu skaita kritumu, gluži pretēja situācija bija kalnu slēpošanā, kur treniņi notiek svaigā gaisā. Viena no jaunajām sportistēm, kas uz slēpēm uzkāpa tieši veselības krīzes laikā, ir sporta kluba Pantera un Siguldas sporta skolas audzēkne Patrīcija Podoļska (11), kurai kalnu slēpošana iepatikusies, neskatoties uz tās sarežģītību. Vairāk stāsta pati jaunā sportiste!

Kovida laikā, kad pulciņi telpās nebija atļauti, vecāki mani pieteica kalnu slēpošanā. Sākumā man braukt ar slēpēm nesanāca tik labi, bet pēc tam ļoti iepatikās un to izbaudu joprojām. Pirms tam biju nodarbojusies arī ar dejošanu.

Savas karjeras laikā vēlos kļūt par ļoti labu slēpotāju un sasniegt augstus rezultātus. Mans elks ir mana trenere, bet no lielajiem sportistiem tā, protams, ir Mikeila Šifrina. Viņa ļoti labi brauc, viņai ir teicama tehnika.

Kalnu slēpošanā iemīlēju sajūtu, kad brauc lejā no kalna un jūti, ka tev tas sanāk. Sporta veids nav viegls, trases izbraukt pareizi ir grūti, bet mana trenere Ieva Meldere ir ļoti forša un atbalstoša. Viņa vienmēr paskaidro visu, kas jādara, ja nepieciešams, allaž palīdz.

Pagājušajā sezonā Siguldā izcīnīju otro vietu Baltijas kausa sacensībās supergigantā U12 vecuma grupā, šosezon es vēlētos iebraukt Latvijas čempionāta trijniekā un ļoti labi nostartēt visos Baltijas kausa posmos.

Tā kā man patīk ātrums, vislabāk trasē izdodas giganta un supergiganta disciplīnas. Slaloms gan ir piņķerīgāks un grūtāks, tajā ļoti ātri jāmaina kantes. Pie tā arī visvairāk nepieciešams strādāt un uzlabot savas prasmes.

Trenējos četras reizes nedēļā. Ziemā mēs slēpojam, bet vasarā notiek fiziskās sagatavotības un skrituļslaloma treniņi, kā arī iespējams aizbraukt uz Lietuvu un slēpot hallē. Ārpus Latvijas esmu bijusi slēpot Pihē, Somijā, kur notika Baltijas kauss, un Šveicē. Tur kalni ir daudz lielāki, nobrauciens garāks, to ļoti izbaudu.


Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze februāra numurā! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu jaunajā mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā