Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

3x3 basketbolists Miezis: Esam apmierināti ar Eiropas sudrabu, lai gan ir neliels rūgtums

Latvijas 3x3 basketbola izlases pārstāvis Nauris Miezis ir apmierināts ar Eiropas kausa sacensībās izcīnīto sudraba medaļu, taču viņam ir neliels rūgtums, ka neizdevās triumfēt turnīrā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu, Kārli Paulu Lasmani un Agni Čavaru sastāvā svētdien Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē dramatiskā spēlē ar 18:19 zaudēja Serbijai Eiropas kausa izcīņas finālā, nespējot nosargāt pērn izcīnīto Vecā kontinenta meistarsacīkšu uzvarētāju titulu.

"Esam priecīgi par sniegumu Eiropas kausā, jo ir izcīnīta otrā augstākā vieta," aģentūrai LETA sacīja Miezis. "Kopumā gan jāsaka, ka emocijas šobrīd varbūt ir mazliet padzisušas, jo ir bijis ļoti garš deviņu nedēļu maratons. Protams, esam apmierināti ar rezultātu un esam gandarīti, bet ir neliels rūgtums, jo pietrūka ļoti maz, lai triumfētu turnīrā. Kopumā šajā laikā esam aizvadījuši daudz spēļu dažādās valstīs un veikuši vairākus pārlidojumus, turklāt pēdējo deviņu nedēļu laikā grafiks ir bijis ļoti grūts."

Miezis atklāja, ka, neskatoties uz saspringto pēdējo nedēļu grafiku, komandai nekad nav zudusi motivācija cīnīties.

"Pārstāvot savu valsti, nedrīkst būt motivācijas trūkums," noteica basketbolists. "Mēs nesam valsts vārdu pasaulē, tādēļ papildus motivācija nav jāmeklē un šajā ziņā viss ir kārtībā, ko arī pierādījām. Ne velti mūsu treneri Raimonds Feldmanis sacīja, ka visas piecas Eiropas čempionāta spēles bija rakstura cīņas, un mēs pierādījām, ka varam atgriezties finālā."

Latvijas basketbolists arī uzskata, ka 3x3 basketbola līmenis ar katru gadu paliek arvien spēcīgāks. "Katru gadu šī sporta veida līmenis aug. Jau pagājušajā gadā bija skaidri zināms, ka tas būs olimpiskais sporta veids un līdz ar to visas valstis mēģina pastiprināt sastāvus. Uzskatu, ka ir tikai normāli, ka sacensību līmenis paliek augstāks."

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā arī tad bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

"Šobrīd mūsu svarīgākais mērķis, uz kuru ejam, ir nokļūt olimpiskajās spēlēs," atklāja Miezis. "Gribam tur būt un gribam pārstāvēt Latviju Olimpiādē, bet viss vēl ir procesā un ir ļoti daudz jāstrādā. Visas valstis cīnīsies par ranga punktiem un svarīga ir arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) iesaiste, jo ir jābūt sistēmai, kā latvieši 3x3 basketbolā var krāt punktus un neatpalikt no citu valstu pārstāvjiem. Šobrīd esam augšgalā, taču mums jāturpina krāt punkti, ja vēlamies startēt olimpiskajās spēlēs."

Miezis sacīja, ka, neskatoties uz šobrīd radušos nogurumu, komanda turpinās cīnīties un darīt visu, lai veiksmīgi aizvadītu atlikušās sacensības.

"Esam atgriezušies no Eiropas čempionāta, un treneris iedeva vienu dienu brīvu, taču mums nav daudz laika atpūsties, jo rīt jau dodamies uz zāli trenēties. Ceturtdien lidosim uz Indiju un šī būs jau desmitā nedēļa pēc kārtas, tādēļ nav viegli. Man personīgi vairāk ir iekrājies psiholoģisks, nevis fiziskais nogurums, taču tas nekas. Pārlidojumi nav viegli, jo visu laiku ir laika maiņas un turnīros pavadām tikai dažas dienas, nevis, teiksim, nedēļu vai divas. Pēc sacensībām ātri esam atpakaļ Latvijā, kur esam dažas dienas un atkal dodamies uz nākamajām sacensībām. Šāds grafiks nav vienkāršs, taču, kas jādara, tas jādara."

Pēc Eiropas čempionāta sezona turpināsies, jo vēl priekšā divi Masters turnīri Indijā un Ķīnā, kā arī, iespējams, Pasaules tūres finālposms Pekinā, kurā piedalīsies 12 komandas (Latvija šobrīd rangā ir sestā).

"Šobrīd gan esam labāko 12 komandu starpā un vēl ir atlikušas dažas sacensības, kurās iznākumu nevar prognozēt. Ar komandas biedriem gan runājām, ka mēs nosargāsim vietu šo vienību pulkā un spēlēsim noslēdzošajā posmā. Galvenais labi nostartēt Ķīnā un Indijā un tad jau ceram sasniegt sezonas noslēdzošās sacensības, pēc kurām varēs vairāk atpūsties un pabūt mājās," noslēdza Miezis.

Sezonas laikā FIBA rīkotajos 3x3 sacensību seriālos Latvijas basketbolisti zem Riga Ghetto Basket komandas karoga uzvarējuši piecos Challenger turnīros Ķīnā, Slovēnijā, Latvijā un Rumānijā, kā arī izcīnījuši otro un trešo vietu Masters sacensībās Ungārijā un Šveicē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi