Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

EuroBasket 2015: Gatavojas fanu pūļiem

EuroBasket 2015 gaidāmi vairāki tūkstoši līdzjutēju, Rīgas centrā spēles varēs vērot fanu zonās, otrdien lasāms laikrakstā Diena.

Atverot viesnīcu rezervācijas vietni Booking.com un ievadot laika posmu no 5. līdz 10. septembrim, parādās uzraksts, ka Rīgā šajā periodā rezervētas 90% vietu viesnīcās. Redzams arī brīdinājums, ka šajās dienās numuru cenas ir augstākas nekā parasti.

Oficiālā informācija liecina, ka Eiropas basketbola čempionāta dienās spēles Arēnā Rīga noskatīsies apmēram 60 000-70 000 ārzemnieku no Igaunijas, Lietuvas un citām turnīrā iesaistītajām valstīm. Šis skaitlis gan veidojas, summējot pārdoto biļešu skaitu, tā ka viens skatītājs var būt pieskaitīts vairākkārt, tomēr gaidāmais līdzjutēju skaits galvaspilsētā tik un tā ir gana liels. Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidents Jānis Vālodze gan uzskata, ka nekādām problēmām ar vietu skaitu vai rezervāciju nevajadzētu rasties, pieļaujot, ka daļa līdzjutēju no Lietuvas un Igaunijas varētu arī neizmantot viesnīcu pakalpojumus un uzreiz pēc spēlēm doties mājup.

Eiropas čempionāta preses sekretārs Māris Noviks Dienai stāsta, ka šobrīd faktiski izpārdotas ir Latvijas - Lietuvas un Latvijas - Igaunijas spēles. Trešajā vietā pēc pārdoto biļešu skaita ir Lietuvas - Ukrainas spēle 5. septembrī, uz kuru šodien pārdošanā tiks laistas stāvvietu biļetes. Uz šo spēli lietuviešu fani izpirkuši vairāk nekā 8000 biļešu. Igauņiem uz katru spēli esot 3500 biļešu kvota, taču M. Noviks zina stāstīt, ka ir arī tādi kaimiņvalsts skatītāji, kuri pirkuši biļetes, izmantojot citus kanālus. Tāpēc var rēķināt, ka katru Igaunijas spēli skatīsies ap 4000 igauņu līdzjutēju, un šis skaitlis var vēl augt.

Rīgā, kur spēlēs gan Latvijas, gan Igaunijas, Lietuvas, Čehijas, Beļģijas un Ukrainas valstsvienības, trīs Baltijas valstu basketbola līdzjutējiem būs izveidotas īpašas fanu zonas. Igaunijas izlases atbalstītāji pulcēsies Esplanādē, lietuvieši - pie Kongresu nama, bet vislielākā fanu zona darbosies pie Brīvības pieminekļa, kur tiks gaidīti Latvijas izlases līdzjutēji. Čempionāta rīkošanai veltītajā preses konferencē Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) arī solīja, ka spēļu dienās SIA Rīgas satiksme norīkos papildu trolejbusus 3. maršrutā. Jārēķinās gan, ka čempionāta laikā privātajam transportam būs slēgta Grostonas iela starp Arēnu un Olimpisko sporta centru, Mālpils iela starp Skanstes un Vesetas ielu un Jāņa Daliņa iela, tāpat būs stāvēšanas ierobežojumi Arēnas rajonā, kā arī Aspazijas un Basteja bulvāros pie publiskās skatīšanās zonas. EuroBasket apmeklētājiem īpaši paredzēta maksas stāvvieta tiks iekārtota Hansa City teritorijā starp Pulkveža Brieža un Skanstes ielu. Braucēji aicināti uzmanīgi sekot ceļa zīmēm, jo satiksmes organizācija tiks koriģēta, lai varētu iebraukt stāvvietā.

Komentējot informāciju, ka pasākumā par drošību rūpēsies gan pašvaldības un Valsts policija (VP), gan kolēģi no Igaunijas un Lietuvas, VP pārstāve Sigita Pildava Dienai izteicās, ka tā ir efektīva prakse, kad komandām un līdzjutējiem līdzi brauc arī attiecīgās valsts policisti, kas ir gan kā kontaktpersonas, gan piedalās pieredzes apmaiņā. S. Pildava apstiprināja, ka VP pirms lieliem pasākumiem vienmēr izstrādā rīcības plānus un tādi ir gatavi arī šoreiz, lai viss notiktu mierīgi un bez aizķeršanās.

Svētdien čempionāta rīkotāji izziņoja arī pieteikšanos uz brīvprātīgo vietām, bet jau vakar aģentūra LETA ziņoja, ka visi nepieciešamie brīvprātīgie atrasti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi