Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Jēkabpils basketbolisti pārbaudes spēlē piekāpjas Ēģiptes izlasei

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļas īpašniece Jēkabpils aizvadītās nedēļas nogales pārbaudes spēlē ar Ēģiptes valstsvienību pārbaudījusi lietuvieti Tauru Joģēlu, kurš 2009.gadā kļuva par Eiropas U-16 čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Sestdien notikušajā spēlē Jēkabpils piedzīvoja zaudējumu pret Ēģiptes izlasi ar 68:73.

Šajā mačā rezultatīvākie bija Jēkabpils komandas jaunpienācēji - Kristaps Miglinieks izcēlās ar 16 punktiem un četrām atlēkušajām bumbām, bet bulgāru basketbolists Aleks Semjonovs izcēlās ar 15 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Spēlei gatavi mēs nebijām, jo šobrīd darbojamies vasaras režīmā. Attieksme bija laba, tāpat arī garastāvoklis - komanda cīnījās," izteicies Jēkabpils galvenais treneris Igors Miglinieks. "Ēģiptieši gan spēlēja parupji, un lietuviešu tiesneši to diemžēl neņēma vērā. Sākums bija smags, taču vēlāk sākām atgūties. Laukumā iznāca visi, arī paši jaunākie spēlētāji."

Ēģipte 2013.gadā Āfrikas čempionātā izcīnīja sudraba godalgas, bet 2007.gadā ierindojās ceturtajā vietā. Kopā Āfrikas čempionātos Ēģipte triumfējusi piecas reizes, bet pa sešām reizēm bijusi gan otrā, gan trešā. Tas ir otrs labākais rezultāts Āfrikā, zaudējot tikai pēdējos gados pārliecinoši spēlējošajai Angolai.

Arī dienu vēlāk Jēkabpilij bija plānots spēlēt ar Ēģipti, tomēr pretinieku plāni mainījušies, tāpēc Latvijas komanda sacentās ar vietējo Kauņas komandu LSU Atletas, kurai zaudēja ar 76:78. Šajā mačā 22 punktus guva Jānis Pozņaks.

"Sportiskā analīze šīm spēlēm nav vajadzīga, teicu, lai spēlētāji neuztraucas. Viss vēl ir procesā, tas ir tikai pagaidu uzdevums: izskrieties, izspēlēties," uzsvēris treneris.

Jēkabpils vienība atklāja, ka šajās spēlēs pārbaudīti arī divi potenciālie jaunpienācēji - Dāvis Gūtmanis no Saldus komandas un viens no Lietuvas "zelta paaudzes" spēlētājiem Joģēla, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja savas dzimtenes komandā Pasvāles Pieno žvaigzdes.

Savas karjeras ievadā pašlaik 22 gadus vecajam Joģēlam spilgtākais bija 2009.gads, kad viņš kļuva par Eiropas U-16 čempionāta vērtīgāko spēlētāju, turklāt palīdzēja lietuviešiem tikt pie sudraba godalgām. 2013./2014.gada sezonā Joģēla pārstāvēja slaveno Kauņas Žalgiris komandu, tomēr tās sastāvā nespēja nostiprināties. Līdz šim viņš ārpus dzimtenes nav spēlējis. Mačā ar Ēģipti Joģēla iemeta 12 punktus un savāca 11 bumbas zem groziem, bet pret LSU Atletas viņa rēķinā deviņi punkti.

Kā ziņots, nesen par Jēkabpils komandas galveno treneri tika apstiprināts pieredzējušais Miglinieks, bet klubs pēdējā laikā pagarinājis līgumus ar Ronaldu Sirsniņu, Pāvelu Veselovu, Oskaru Virsi, Jāni Pozņaku un Artūru Dušeli.

Pagājušajā nedēļā par galvenā trenera Igora Miglinieka asistentu tika nosaukts Kristaps Zeids, kurš aizvadītajā sezonā trenera pienākumus pildīja Saldus vienībā, kas šosezon atteicās no iespējas spēlēt spēcīgākajā Latvijas līgā.

Saldus nākamo sezonu aizvadīs LBL otrās divīzijas turnīrā.

Tāpat Jēkabpilij uz pārbaudes laiku pievienojies Semjonovs.

Aizvadītajā LBL regulārā čempionāta turnīrā Jēkabpils ar 17 panākumiem 31 cīņā ieņēma piekto vietu, bet izslēgšanas spēlēs pusfinālā vien ar 2-3 piekāpās nākamajai vicečempionei Ventspilij, kamēr finālsērijā par bronzu jēkabpilieši ar 3-1 pieveica Liepāja/Triobet basketbolistus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi