Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Jēkabpils uzvar izšķirošajā LBL ceturtdaļfināla spēlē un iekļūst turnīra pusfinālā

Pagājušās sezonas trešā spēcīgākā valsts komanda Jēkabpils svētdien uzvarēja Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) izšķirošajā ceturtdaļfināla spēlē un iekļuva turnīra pusfinālā.

Jēkabpils svētdien izbraukumā ar 99:74 (23:23, 30:21, 25:16, 21:14) pārspēja Jūrmala/Fēnikss vienību, tādējādi dramatiskajā sērijā līdz trim panākumiem uzvarot ar 3-2.

Ja pirmo ceturtdaļu komandas aizvadīja diezgan sīvā cīņā, nākamo spēles nogriezni veiksmīgāk uzsāka Jēkabpils basketbolisti, izvirzoties vadībā ar desmit punktu pārsvaru (33:23). Turpinājumā viesu komandas spēlētāji pat palielināja savu pārsvaru, nonākot vadībā ar 13 punktu starpību (50:37), taču līdz pirmā puslaika beigām mājinieki spēja dažus punktus atgūt (44:53).

Arī trešajā ceturksnī Jēkabpils basketbolisti turēja viesu komandu drošā attālumā, vairākkārt panākot 11 punktu pārsvaru, bet spēles nogriezni noslēdza pat ar 18 punktu pārsvaru (78:60). Pēdējā ceturtdaļā viesu komanda panāca jau 26 punkta pārsvaru (64:90). Tad pēc vairākiem veiksmīgiem uzbrukumiem mājinieki atguva septiņus punktus (71:90), taču mača izskaņā viesi atkal palielināja punktu pārsvaru, dueli noslēdzot ar 99:74.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 33 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija amerikānis Maikls Bērvels, bet 19 punktus pievienoja Rinalds Sirsniņš. Tikmēr Jūrmala/Fēnikss sastāvā ar 23 punktiem izcēlās Edgars Jeromanovs, bet 17 punktus guva un sešas bumbas zem groza izcīnīja Mārtiņš Laksa.

Šīs sērijas pirmajā mačā tika piedzīvotas ļoti dramatiskas beigas - pēdējās sekundēs komandas guva trīs grozus, uzvaru līdz ar beigu signālu ar 70:69 izraujot viesiem Jēkabpilij. Savukārt otrajā mačā Jēkabpils savā laukumā bija pārāki ar 83:79, izvirzoties vadībā ar 2-0.

Taču ceturtdaļfināla trešajā mačā Jūrmala/Fēnikss basketbolisti sēriju pagarināja, savās mājās uzvarot ar 74:70, bet ceturtajā spēlē piektdien kārtējā trillerī guva uzvaru arī izbraukumā ar 59:57.

Regulārajā turnīrā abas komandas tikās četras reizes, pēdējās trīs reizēs pie panākuma tiekot jūrmalniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi