Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas Zeļļi LIBL izcīna otro panākumu pēc kārtas

Rīgas Zeļļi otrdien Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) izcīnīja otro panākumu pēc kārtas.

"Rīgas Zeļļi" izbraukumā ar rezultātu 78:71 (21:21, 21:14, 24:15, 12:21) uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu.

Noslēdzošajā ceturtdaļā mājinieki pirms pēdējās minūtes samazināja deficītu līdz deviņiem punktiem, taču pamatlaikā bija atlicis pārāk maz laika, lai pacīnītos par panākumu, pie uzvaras tiekot "Rīgas Zeļļiem".

Rīdzinieku panākumu sekmēja Dāvids Vīksne, kurš izcēlās ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, kamēr vēl 17 punktus pievienoja Zigmārs Raimo un Francis Lācis, kurš arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem.

Valmieras komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Edmunds Elksnis, bet Guntis Sīpoliņš sakrāja 14 punktus un desmit atlēkušās bumbas.

Sestdien, aizvadot savas pirmās spēles sezonā, valmierieši viesos ar 79:87 atzina Tallinas "Kalev" pārākumu, kamēr rīdzinieki savā debijas mačā mājinieku statusā "Arēnā Rīga" ar 77:56 uzvarēja "Keila" vienību.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila" un Tallinas "Kalev".

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā turnīra tabulā būs ieņēmusi augstāku vienu.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi