Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

TTT Rīga Eirolīgas pamatturnīrā cīnīsies ar iepriekšējās sezonas čempioni

Latvijas sieviešu basketbola flagmanis TTT Rīga nākamajā sezonā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīrā tiksies ar iepriekšējās sezonas čempioni un pieckārtēju šī turnīra uzvarētāju Jekaterinburgas UGMK no Krievijas.

A grupā bez šīm komandām spēlēs arī Orenburgas "Nadežda" no Krievijas, Prāgas ZVVZ USK no Čehijas, Buržas "Tango" no Francijas, Brenas "Etixx Mithra Castors" no Beļģijas un "Čukurova" no Turcijas.

Šīm komandām pievienosies viena kvalifikāciju pārvarējusī komanda - Anetes Šteinbergas pārstāvētā Itālijas vienība Venēcijas "Umana Reyer" vai Ungārijas komanda Miškolcas DVTK, kurā iepriekšējo sezonu noslēdza Aija Putniņa.

UGMK ir pēdējo divu sezonu Eirolīgas čempione un jau 11 gadus pēc kārtas uzvarējusi Krievijas meistarsacīkstēs, kur kopumā tikusi pie 13 tituliem. Tikmēr Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Georga Dikeulaka vadītā Orenburgas "Nadežda" iepriekšējā sezonā triumfēja Vecā kontinenta otrajā prestižākajā klubu turnīrā FIBA Eirokausā, bet Krievijā izcīnīja bronzas medaļas.

Tāpat kā UGMK, šogad savu valstu čempiones bija ZVVZ USK un "Etixx Mithra Castors" komandas, savukārt "Čukurova" bija Turcijas vicečempione, bet "Tango" apstājās Francijas čempionāta pusfinālā.

Tikmēr B grupā cīnīsies Kurskas "Dinamo" no Krievijas, Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas, Šopronas "Uniqua" no Ungārijas, Skio "Familia" no Itālijas, Žironas "Spar Citylift" no Spānijas, Lionas ASVEL no Francijas, kā arī divas kvalifikācijas uzvarētājas. Par ceļazīmi uz pamatturnīru cīnīsies Gundara Vētras vadītā Polijas komanda Gdiņas "Arka" un Turcijas klubs "Botas", kā arī Francijas vienība Monpeljē "Basket Lattes" un Pirejas "Olympiakos" no Grieķijas.

Pamatturnīrā komandas aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura katras grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, noskaidrojot četras finālčetrinieka turnīra dalībnieces.

"TTT Rīga" basketbolistes šogad pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas sasniedza Eiropas labāko astoņnieku. Latvijas vadošā komanda ceturtdaļfināla sērijā atzina spēcīgās UGMK pārākumu, Krievijas klubam pēc tam triumfējot finālčetrinieka turnīrā.

"TTT Rīga" aizvadītās sezonas Eirolīgas turnīru sāka no kvalifikācijas, tajā divu spēļu summā pārspējot Šteinbergu un "Umana Reyer" komandu, bet 2019./2020.gada sezonā Latvijas vienībai būs tiesības spēlēt jau pamatturnīrā.

"TTT Rīga" Eirolīgā iepriekšējo reizi spēlēja no 2007. līdz 2011.gadam. Nevienā no četrām sezonām Latvijas komandai neizdevās izkļūt no apakšgrupas.

"TTT Rīga" šajā sezonā triumfēja Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL) un jaunizveidotajā Baltijas līgā, kā arī izcīnīja savu 18. Latvijas čempiontitulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi