Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga FIBA Čempionu līgā zaudē Grieķijas klubam

Latvijas čempione basketbolā VEF Rīga trešdien piedzīvoja pirmo zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīrā.

Rīdzinieki izbraukumā ar rezultātu 83:91 (11:21, 24:23,  25:19, 23:28) piekāpās Grieķijas vienībai Peristeri Winmasters.

C apakšgrupas mačs Rietumatēnās sākās nelabvēlīgi rīdziniekiem, kuri pārāk paļāvās uz trīspunktu metieniem, kas nebija precīzi, no deviņiem pirmajiem raidījumiem grozā krītot tikai  vienam. Tikmēr mājinieki meta ar augstu precizitāti, vienubrīd sasniedzot fantastisko 71 procentu precīzu metienu un 17.minūtē pēc Viljama Hečera trīspunktu metiena panākot 20 punktu pārsvaru - 35:15.

Atspēlēšanos ar precīzu trīspunktnieku un diviem soda metieniem sāka Jānis Blūms, kurš puslaika pēdējā minūtē ar vēl vienu precīzu metienu aiz trīspunktu līnijas pēc ilgāka pārsvara samazināja rezultāta starpību līdz ar vienu ciparu rakstāmam skaitlim - 33:42.

Pakaļdzīšanos "vefieši" turpināja arī otrajā puslaikā. Mājinieku kanonādes precizitāte bija mazinājusies, bet viesi pamazām atrada ceļu līdz "Winmasters" grozam. Pēc pirmajiem deviņiem tālmetieniem līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam precīzi bija astoņi no nākamajiem 13 trīspunktu metieniem, kas pēc spēlētām 30 minūtēm ļāva samazināt punktu starpību līdz viena metiena tiesai - 58:61.

Ar to arī VEF Rīga pulveris bija beidzies. Trāpīt vairs neizdevās, aizsardzībā vairākas reizes tika ielaisti viegli punkti, un mājinieki sāka mest iekšā arī trīspunktu metienus, kuru precizitāte Grieķijas klubam līdz pēdējai ceturtdaļai bija mazāka par 18 procentiem. Pārsvaru, kas jau bija sasniedzis 22 punktus - 84:62, izdevās sadeldēt, bet ne vairāk.

Jau ziņots, ka rīdzinieki turnīru sāka ar negaidītu uzvaru 80:74 pār Melnkalnes klubu Baras Mornar, bet Peristeri vienība ar 70:64 apspēlēja Gaziantep no Turcijas.

VEF Rīga teicami iesākusi Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonu, svinot uzvaras visās piecās spēlēs un nostājoties turnīra tabulas galvgalī. Tāpat arī Peristeri basketbolisti vietējā čempionātā startējuši lieliski, ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņemot otro vietu aiz Atēnu Panathinaikos.

Vēl šajā apakšgrupā otrdien Nimburkas ČEZ no Čehijas pagarinājumā ar 74:72 (18:13, 23:15, 12:18, 12:19, 9:7) pārspēja Turcijas vienību Gaziantep, Melnkalnes klubs Baras Mornar ar 74:81 (20:24, 23:16, 17:20, 14:21) piekāpās Tenerifes Iberostar no Spānijas, bet trešdien Krievijas klubs Ņižņij Novgorod viesos ar 73:58 (26:17, 20:7, 13:20, 14:14) uzvarēja Bambergas Brose no Vācijas.

Ar divām uzvarām divās spēlēs apakšgrupā vadībā ir pirmās sezonas čempione Tenerifes Iberostar, Peristeri Winmasters un Nimburkas ČEZ, pa vienai uzvarai ir VEF Rīga un Ņižņij Novgorod vienībām. Tikai zaudējumi pirmajās spēlēs ir Bambergas Brose, Baras Mornar un Gaziantep komandām.

VEF Rīga Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā, un šajā turnīrā debitē.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta ceturtā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai "Ventspils" vienība. Tikai pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Šogad četrās grupās spēlēs pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūs nākamajā kārtā, bet katras grupas četrām pēdējām vienībām turnīrs būs beidzies.

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas Segafredo Virtus.

VEF Rīga komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs, Kristaps Mediss, Roberts Freimanis, Oskars Hlebovickis, Viktors Iļjins, Verners Kohs un Roberts Stumbris, kā arī amerikāņu basketbolisti Rons Karijs un Lesters Medfords, soms Aleksanders Madsens un horvāts Kristijans Krajina.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi