Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

VEF Rīga komandai pievienojas amerikāņu vieglais uzbrucējs Bostiks

Latvijas čempionvienībai basketbolā VEF Rīga pievienojies amerikāņu vieglais uzbrucējs Džošs Bostiks, apstiprinājusi komanda.

Bostiks vēl 2014.gada rudenī noslēdza līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Detroitas Pistons, kuras sastāvā gan tā arī neizdevās nostiprināties. Līdz šim viņš šosezon bija bez kluba.

"Saistībā ar esošo situāciju, kad mums dažādu iemeslu dēļ bija samazinājusies spēlētāju rotācija, meklējām sastāva pastiprinājumu. Izvēle nonāca pie uzbrucēja Džoša Bostika, kurš savā iepriekšējā karjerā guvis pieredzi labā Eiropas līmenī," izteicies VEF Rīga galvenais treneris Jānis Gailītis. "Viņš ir spēlētājs, kurš spēj dot ieguldījumu abos laukuma galos - gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Pēc sava stila Džošs ir spēlētājs, kas spēj ieņemt teju jebkādu lomu komandā. Tāpat šis spēlētājs ir gudrs un intelektuāls. Ceram, ka Džošs spēs būt nopietns palīgs sezonas turpinājumā."

Pēc nespēšanas iekļūt 2009.gada NBA draftā Bostiks profesionālo karjeru sāka Japānā. Eiropā viņš pirmoreiz spēlēja 2011.gadā un kopš tā laika vairākkārt spēlējis Beļģijas klubos, kur arī pagājušās sezonas otrajā pusē pārstāvēja Šarleruā Spirou vienību, vidēji iemetot 11,6 punktus spēlē.

Ar vairākiem Latvijas pārstāvjiem viņš saskārās 2013./2014.gada sezonā - tās ievadā pārstāvēja Francijas spēcīgākās līgas - Pro A - komandu Šalonas pie Sonas Elan, ko tad pārstāvēja Mareks Jurevičus, bet novembrī pievienojās Gundara Vētras tobrīd trenētajai Sanktpēterburgas "Spartak" vienībai.

Kā zināms, VEF Rīga savā iepriekšējā VTB Vienotās līgas spēlē svētdien ar 76:95 piekāpās Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvētajai Sanktpēterburgas Zeņit komandai. Pēc šīs spēles VEF Rīga galvenais treneris Jānis Gailītis arī preses konferencē uzsvēra, ka vienībai nepieciešams papildinājums, jo pašlaik sastāvā ir tikai desmit spēlētāji.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi