Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

VEF Rīga LBL pusfinālu sāk ar uzvaru Ventspilī; Janičenokam smaga trauma

Pērnās sezonas čempione VEF Rīga Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla pirmajā spēlē trešdien viesos uzveica Ventspili, turklāt kurzemnieku rindās traumu guva komandas līderis Kristaps Janičenoks.

Rīdzinieki uzvarēja ar rezultātu 76:65 (22:21, 16:17, 22:12, 16:15), sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Klubs apstiprinājis, ka Janičenokam ir plīsusi Ahileja cīpsla un sezona viņam ir beigusies un viņam gaidāms ilgs atveseļošanās periods. Sagaidāms, ka viņš nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā gaidāmajā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Ar 16 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm uzvarētāju rindās izcēlās Fransisko Kruss, bet 15 punktus iemeta Mareks Mejeris. Savukārt 13 punkti Džošua Bostikam, bet desmit punktus iemeta Jānis Bērziņš.

Tikmēr mājiniekiem 13 punktus guva Villijs Dīns, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles. Desmit punktus iemeta Deriks Nikss, bet pa astoņiem punktiem Mārim Gulbim un Demjeram Pitsam.

Mača sākumā pārsvars laukumā piederēja viesiem, kuri pirmajās četrās minūtēs iekrāja deviņu punktu pārsvaru (14:5). Tiesa, mājiniekiem izdevās sekmīga pakaļdzīšanās, un pirmais ceturksnis noslēdzās ar 22:21 VEF Rīga labā.

Otrās ceturtdaļas ievadā ventspilnieki iemeta sešus bezatbildes punktus (27:22), taču pēc Janičenoka notraumēšanās rīdzinieki trīsarpus minūšu laikā panāca izlīdzinājumu (31:31). Tāpat neizšķirtu (38:38) rezultāta tablo vēstīja pēc nospēlēta pirmā puslaika.

Otrā puslaika sākumā ventspilnieki vēl atradās vadībā ar 44:40, bet tad VEF Rīga veica 10:0 izrāvienu. Lai gan mājiniekiem nedaudz izdevās pietuvoties, tomēr trešās ceturtdaļas nogalē laukumā saimniekoja Rīgas basketbolisti, kuri pirms ceturtā ceturkšņa panāca desmit punktu pārsvaru (60:50).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Ventspils deficītu samazināja līdz septiņiem punktiem (55:62), taču četru minūšu laikā galvaspilsētas klubs savu pārsvaru dubultoja (69:55). Atlikušās četras minūtes VEF Rīga pārsvaru noturēja un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 76:65.

Sērijas otrā spēle tiks aizvadīta piektdien VEF Rīga laukumā.

Ventspils un VEF Rīga komandas finālos savā starpā bija tikušās iepriekšējās piecas sezonas, bet nu kārtība ir izjaukta, jo par LBL regulārā čempionāta uzvarētāju pirmo reizi kļuva Valmiera/ORDO, kamēr Ventspils un VEF Rīga palika attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

Izcīnot otro vietu regulārajā turnīrā, Valmiera/ORDO un Ventspils automātiski sasniedza izslēgšanas sacensību pusfinālu, kamēr VEF Rīga un ceturtajā vietā finišējusī Liepāja/Triobet sacentās ceturtdaļfinālā. Tajos sērijā līdz trim uzvarām rīdzinieki ar 3-0 pieveica Valka/Valga komandu, kamēr liepājnieki ar tādu pašu rezultātu pārspēja Jūrmala/Fēnikss basketbolistus.

Jau ziņots, ka pirmajā pusfināla spēlē otrdien Valmiera/ORDO ar 68:55 savā laukumā pieveica Liepāja/Triobet.

Arī pusfinālā sērijas ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām. Spēles tiks aizvadītas ik pēc dienas pauzes - nākamā cīņa starp Ventspili un VEF Rīga komandām notiks piektdien Rīgā, bet trešais duelis norisināsies svētdien Ventspilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi