Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

VEF Rīga nonāk panākuma attālumā no LBL čempionu titula

Uzvaras attālumā no Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu titula pirmdien nonāca _VEF Rīga _basketbolisti, kuri aizraujošās finālsērijas piektajā mačā izbraukumā ar 75:63 (17:13, 23:22, 16:18, 19:10) pārspēja Ventspils komandu.Sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-2 vadībā nonākuši rīdzinieki.

Zīmīgi, ka LBL finālos piecas reizes rezultāts ir bijis 2-2, bet tikai vienu reizi piektās cīņas uzvarētājs nav kļuvis par čempionu.Piektajā komandu tikšanās reizē uzvarētāju labā ar 13 punktiem izcēlās Roberts Loverijs, Mareks Mejeris un Džeralds Robinsons, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles, sešas bumbas zem groziem un seši izprovocēti pārkāpumi. Savukārt Ventspils komandā izcēlās Džerajs Grānts, kuram 20 punkti, piecas atlēkušās bumbas un astoņi izprovocēti pārkāpumi.

Spēle iesākās abām komandām demonstrējot līdzīgu sniegumu, tomēr trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām viesi panāca četru punktu pārsvaru (13:9). Lai gan ventspilnieki izlīdzināja rezultātu, tomēr otrā ceturkšņa sākumā VEF Rīga panāca 19:13.

Otrā cīņas nogriežņa turpinājumā ventspilnieki guva septiņus bezatbildes punktus un izvirzījās vadībā ar 20:19. Turpmākā mača ceturtdaļas gaita aizritēja punkts punktā, bet puslaika nogalē veiksmīgāki bija viesi un tas noslēdzās ar rīdzinieku piecu punktu pārsvaru (40:35).

Otrā puslaika sākumā VEF Rīga basketbolisti jau panāca desmit punktu handikapu (45:35), bet ventspilnieki atspēlējās un pietuvojās līdz trim punktiem (42:45). Lai gan viesi divas reizes panāca astoņu punktu pārsvaru (50:42 un 54:46), tomēr Ventspils basketbolisti trešo cīņas ceturtdaļu noslēdza vien ar mīnus trīs punktiem (53:56).

Ceturtā spēles ceturkšņa pirmajā pusē abas komandas pieļāva daudz kļūdas un nerealizēja metienus, vairāk nekā četras minūtes negūstot punktus. Klusumu ar precīzu tālmetienu pārtrauca ventspilnieks Trojs Bārnīss, kurš panāca viena punkta atstatumu (56:57). Vēl pāris minūtes mājinieki spēja izrādīt pretestību, tomēr VEF Rīga aizvadīja labu mača pamatlaika nogali un izcīnīja uzvaru ar 75:63.

Kā zināms, sērijas pirmajā mačā pirms nedēļas rīdzinieki izcīnīja panākumu izbraukumā ar 81:77, tomēr nākamajos divos dueļos panākumus guva Ventspils basketbolisti - sākotnēji viņi Latvijas galvaspilsētā revanšējās ar 85:68, bet pēc tam triumfēja arī savā laukumā ar 87:82. Sērijas ceturtajā mačā svētdien VEF Rīga savā laukumā ar 86:79 uzvarēja Ventspils komandu.

Abas vienības savā starpā Latvijas čempiona titulu intrigām bagātās finālsērijās dalījušas jau iepriekšējās četras sezonas. Šajā laikā trīs čempionu titulus izcīnīja VEF Rīga, bet vienreiz uzvaru izcīnīja Ventspils, to paveicot pērn.

Ventspils par Latvijas čempioniem kopumā kronēti deviņas reizes, taču pērn titulu izcīnīja pēc četru gadu pārtraukuma. Savukārt VEF Rīga par labāko komandu valstī pēc kluba atjaunošanas 2007.gadā kļuvis trīs reizes - no 2011. līdz 2013.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi