Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

VEF Rīga pastiprinās ar bijušo Latvijas izlases kandidātu Rozīti

Latvijas čempionvienība basketbolā VEF Rīga otrdien oficiāli pastiprināja sastāvu ar bijušo izlases kandidātu, centra spēlētāju Dāvi Rozīti.

Ar pašlaik 27 gadus veco basketbolistu parakstīts īstermiņa līgums. Vēl augustā tikai izziņots, ka basketbolists pārcēlies uz Grieķijas otrās līgas vienību Lefkadas Doxa, kur beigās viņš pavadīja tikai pirmssezonas posmu.

Rozītis rīdzinieku sastāvu papildinājis kā pašlaik savainotā Klāva Čavara aizstājējs.

Kā pagājušajā nedēļā ziņoja Grieķijas sporta portāls Sportime24, Lefkadas kluba galvenais treneris neesot bijis apmierināts ar Rozīša sniegumu sagatavošanās posmā, tāpēc latvietim vieta komandā nav atradusies.

"Ņemot vērā Čavara nespēlēšanu tuvākajā laikā, groza apakšā bija nepieciešami papildspēki, tāpēc esam piesaistījuši Rozīti. Viņam aiz muguras ir laba iepriekšējā sezona, kurā Dāvis sevi labi parādīja. Sagaidām, ka viņš mūsu komandai sniegs enerģiju un agresivitāti gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," norādīja VEF Rīga galvenais treneris Jānis Gailītis.

Iepriekšējo sezonu Rozītis iesāka Liepāja/Triobet rindās, bet pēc tam pārcēlās uz Barons kvartāls komandu. Kopumā viņš OlyBet Latvijas Basketbola līgā (LBL) 45 spēlēs vidēji izcēlās ar 10,6 punktiem un 8,0 atlēkušajām bumbām. Aizvadītajā sezonā basketbolists ar Barons kvartāls komandu izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, bet 2016.gadā Valmiera/ORDO rindās kļuva par valsts čempionu.

Savukārt Triobet Baltijas Basketbola līgā (BBL) latvietis 16 mačos caurmērā atzīmējās ar 11,4 punktiem un 8,2 atlēkušajām bumbām.

"Liels gods pievienoties tik tradīcijām bagātai komandai kā VEF Rīga. Centīšos ar agresivitāti un enerģiju aizsardzībā un uzbrukumā palīdzēt vienībai gan LBL, gan VTB Vienotajā līgā. Lielākā daļa komandas spēlētāju ir zināmi un ar daudziem ir spēlēts kopā iepriekš, tāpēc domāju, ka ar iekļaušanos problēmu nebūs un kopā spēsim paveikt lielas lietas," pēc pievienošanās Rīgas klubam teica Rozītis.

Rozītis savulaik piecus gadus pavadīja Amerikas studentu basketbolā, bet pēc tam divas sezonas nospēlēja Valmiera/ORDO komandā. Basketbolists spēlējis dažādās Latvijas jaunatnes izlasēs un 2015.gadā pretendēja uz iekļūšanu Latvijas pieaugušo valstsvienības sastāvā.

Tiek runāts par vēl viena basketbolista pievienošanos VEF Rīga komandai, turklāt neoficiāla informācija liecina, ka tas varētu būt bijušais izlases spēlētājs Rolands Freimanis, kurš pašlaik ir bez līguma.

VEF Rīga sezonu sāka aizvadītajā nedēļā, kad LBL čempionātā tā negaidīti ar 80:85 zaudēja Ogrei.

Basketbola klubs VEF Rīga ir pieckārtējs Latvijas čempions (2011., 2012., 2013., 2015., 2017.), kas divas reizes iekļuvis Eiropas kausa izcīņas labāko sešpadsmitniekā, trīs reizes startēts ULEB Eirolīgas kvalifikācijas sacensībās un ir pirmais Latvijas klubs, kas iekļuva Baltijas Basketbola līgas finālā.

VEF Rīga ir vienīgais Latvijas klubs, kas piedalās VTB Vienotajā līgā, kur divas reizes iekļūts izslēgšanas turnīrā (2013., 2017.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi