Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga paveic nelielu brīnumu, viesos pārspējot Eirolīgas vienību Himki

Latvijas čempionvienība basketbolā VEF Rīga pirmdien veica lielisku atspēlēšanos VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta spēlē un ar rezultātu 77:73 (15:17, 14:21, 16:20, 32:15) izbraukumā pieveica Maskavas apgabala Himki komandai, kas sacenšas arī ULEB Eirolīgā.

Kaut trīs ceturtdaļas VEF Rīga rādīja pelēku sniegumu, ceturtajā ceturtdaļā sameta 12 punktus pēc kārtas, sākotnēji izlīdzinot rezultātu un pēc tam vairs pretiniekiem neļaujot atgūt iniciatīvu.

Līdz ar to VEF Rīga uzvarēja trešajā Vienotās līgas spēlē pēc kārtas.

Rezultatīvākais rīdziniekiem ar 22 punktiem bija Kens Brauns, ar 21 punktu izcēlās Kristaps Janičenoks, bet 15 punktus guva Alekss Peress, kurš deviņus no tiem iemeta mača pēdējās trijās minūtēs.

Tikmēr Himki sastāvā labākais ar 15 punktiem bija Tailers Hanijkats, bet Aleksejs Šveds atzīmējās ar 12 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Spēles sākums ritēja kopumā līdzīgā cīņā. Kaut lielākoties vadībā atradās Himki, pirmās ceturtdaļas vidusdaļā pēc Janičenoka tālmetiena rīdzinieki panāca 13:9 un vēlāk arī rezultāts bija 15:11. Pēc pirmās ceturtdaļas VEF Rīga zaudēja ar 15:17, turpinājumā vairs līdz pat spēles pēdējām minūtēm vadību neatgūstot.

Otrais spēles nogrieznis sākās ar sešiem Himki punktiem. Šoreiz ceturtdaļas vidū Janičenoka trejacis vien samazināja deficītu līdz 21:25. Pēc ilgāka VEF Rīga klusuma perioda viesi nokļuva iedzinējos ar 24:32, tomēr pēc tam rezultatīvi noslēdza divus uzbrukumus pēc kārtas, nedaudz pietuvojoties pretiniekiem. Tiesa, puslaika beigās vēlreiz Himki vadība pietuvojās desmit punktu robežai, pēc 20 spēlētām minūtēm viesiem esot iedzinējos ar 29:38.

Gandrīz visu trešo ceturtdaļu jau Himki pārsvars bija lielāks par desmit punktiem un likās, ka mājinieki par uzvaru šajā mačā varēs nesatraukties. Vēl septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām VEF Rīga atradās iedzinējos ar 52:64, tomēr turpinājumā Latvijas čempioni mainīja spēles gaitu un pēc tam, kad dažu sekunžu laikā četrus punktus guva Brauns, deficīts bija vairs tikai 61:64. Pēc tam arī Brauns iemeta tālmetienu un izlīdzināja rezultātu, kopā rīdziniekiem nepilnu četru minūšu laikā iemetot 12 punktus pēc kārtas.

Kaut Šveds vēl veica trīs punktu gājienu, Himki galvenais treneris Georgis Barcoks nopelnīja tehnisko piezīmi un Peresa tālmetiens jau izvirzīja viesus vadībā. Kopā Peress guva septiņus viesu punktus pēc kārtas, izvirzot Latvijas komandu priekšā ar 71:67 un pēc tam uzvara tika noturēta.

VEF Rīga komanda pēdējā laikā uzrādījusi labas sekmes, gūstot uzvaras nu jau piecās spēlēs pēc kārtas. Uzvarēts arī trijos mačos Vienotajā līgā, izkļūstot no pēdējās pozīcijas kopvērtējumā.

Pagājušajā nedēļā VEF Rīga piesaistīja amerikāni Polu Kārteru, kurš aizstāj traumu guvušo lietuvieti Arnu Labucku.

Šosezon Himki vienība ar solīdiem rezultātiem sacenšas Eirolīgā, kur patlaban atrodas izslēgšanas turnīra zonā - 13 uzvaras 21 spēlē dod septīto vietu.

VTB Vienotajā līgā Himki bijušas nestabilas sekmes un janvāra sākumā Himki, piemēram, Tallinā zaudēja vietējai Kalev vienībai. Tikmēr iepriekšējā mačā Eirolīgā tā piektdien Lietuvā ar 84:74 uzvarēja Kauņas Žalgiris komandu.

Kā vēstīts, pēc zaudējuma Kalev vienība paziņoja, ka visai komandai nogriezti 50% no janvāra algas. Vienības budžets mērāms desmitos miljonu dolāru.

Pirmā apļa mačā VEF Rīga savā laukumā kapitulēja Himki ar 64:104.

Vienotajā līgā līdere ar 12 uzvarām 13 mačos ir Kazaņas Unics, kam ar 13 panākumiem 15 spēlēs seko Maskavas CSKA komanda, bet Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ tikusi pie 12 panākumiem 14 cīņās.

Tikmēr Himki ar septiņām uzvarām 14 mačos atkāpusies uz sesto pozīciju, bet VEF Rīga ar četriem panākumiem pacēlusies uz desmito pozīciju starp 13 vienībām un arī panākusi izslēgšanas turnīra zonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi