Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga piedzīvo sagrāvi FIBA Čempionu līgas mačā Tenerifē

Latvijas čempione basketbolā VEF Rīga otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra 13.spēlē viesos ar rezultātu 59:92 (19:22, 8:22, 16:31, 16:17) piekāpās Spānijas klubam Tenerifes Iberostar.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Ksavjers Temss, 11 punktus guva Lesters Medfords, bet astoņi punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Kristijanam Krajinam.

Tikmēr laukuma saimniekiem ar 20 punktiem izcēlās soms Sasu Salins.

Tenerifes basketbolisti maču sāka ar septiņiem bezatbildes punktiem, bet kopumā ievadā veica izrāvienu 13:2. Mača turpinājumā laukuma saimnieki bija precīzāki metienos, spēlēja disciplinētāk un krietni mazāk kļūdījās, neatstājot rīdziniekiem nekādas cerības.

"VEF Rīga" FIBA Čempionu līgā debitēja ar uzvaru, bet nākamajās 12 cīņās cieta neveiksmes, tajā skaitā pirmajā aplī mājās ar 64:68 atzīstot "Iberostar" pārākumu. Tikmēr pretiniekiem veicies krietni labāk, ar bilanci 11-2 ieņemot pirmo vietu grupā.

Pagājušajā nedēļā rīdzinieki izbraukumā ar rezultātu 53:91 cieta sagrāvi pret Vācijas klubu Bambergas "Brose". Tikmēr Spānijas vienība iepriekšējā mačā Čempionu līgā viesos ar 88:65 pieveica Turcijas klubu "Gaziantep".

Nedēļas nogalē abas vienības izcīnīja uzvaru vietējā čempionātā viesos. "VEF Rīga" izbraukumā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) ar 72:62 pievarēja "Betsafe"/"Jūrmala" komandu, bet "Iberostar" ar 70:54 Spānijas čempionātā apspēlēja Burgosas "San Pablo". Rīdzinieki ar bilanci ir 18-1 ir LIBL vicelīderi, kamēr Tenerifes klubs Spānijā ar 13 panākumiem 19 mačos ieņem ceturto vietu.

C grupas vadībā ar 11 panākumiem 13 spēlēs ir Tenerifes klubs un Nimburkas ERA. Astoņas uzvaras guvusi Peristeri "Winmasters" komanda, septiņi panākumi ir "Ņižņij Novgorod" basketbolistiem, bet sešas uzvaras - Bambergas "Brose" vienībai. Četrreiz uzvaras izcīnījusi Baras "Mornar", trīsreiz - "Gaziantep", bet viens panākums ir "VEF Rīga" vienībai.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā, un šajā turnīrā debitē.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta ceturtā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai "Ventspils" vienība. Tikai pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Šogad četrās grupās spēlēs pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūs nākamajā kārtā, bet katras grupas četrām pēdējām vienībām turnīrs būs beidzies.

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas "Segafredo Virtus".

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs, Kristaps Mediss, Roberts Freimanis, Oskars Hlebovickis, Verners Kohs, Arnolds Helmanis un Roberts Stumbris, amerikāņu basketbolisti Havjērs Temss un Lesters Medfords, kā arī soms Aleksanders Madsens un horvāts Kristijans Krajina. 

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

Top komentāri

Vecis
V
Tagadējais VEF apkauno kādreizējo VEF! Ja nemāk spēlēt, tad jāmaina nosaukums uz NEVARĪGIE! Bija kauns skatīties, kā viņi ļauj sevi izvārot!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi