Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ventspils basketbolisti pēc vāja otrā puslaika FIBA Čempionu līgas mačā zaudē Francijas čempionei Asvel

Latvijas klubs Ventspils Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas piektās kārtas mačā otrdien otrajā puslaikā nespēja rast pretargumentus pretinieku spēlei un izbraukumā ar 68:83 (19:25, 17:8, 13:23, 19:27) piekāpās Francijas čempionei Vilērbānas Asvel, kuras prezidents ir vietējā basketbola zvaigzne Tonijs Pārkers.

Ventspils sastāvā 13 punktus iemeta lietuvietis Edgars Zeļonis, kamēr pa desmit sameta pieredzējušais Kristaps Janičenoks un Rolands Zaķis. Tikmēr Asvel rindās 17 punkti Voltera Hodža rēķinā.

Abas vienības dueli iesāka punkts punktā, bet pirmās ceturtdaļas viducī Asvel izdevās 12:0 izrāviens, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 25:13. Ceturkšņa izskaņā ventspilnieki guva sešus punktus pēc kārtas, turklāt otrās ceturtdaļas sākumā Zeļonis iemeta tālmetienu un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 24:25. Turpinājums abu vienību izpildījumā gan bija krietni mazrezultatīvāks, bet nepilnas četras minūtes līdz lielajam pārtraukumam Janičenoks trāpīja brīvu tālmetienu un no jauna vadībā izvirzīja Ventspili - 29:27.

Puslaika noslēgums aizritēja punkts punktā, bet lielajā pārtraukumā Latvijas komanda devās ar trīs punktu pārsvaru - 36:33.

Otro puslaiku ventspilnieki iesāka neveiksmīgi, jo ātri vien Asvel atkal izvirzījās vadībā. Lai gan četras minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām Zaķis ar precīzu divpunktu metienu vadībā izvirzīja Ventspils komandu (44:42), Francijas klubs turpinājumā guva desmit punktus pēc kārtas, iegūstot jau diezgan komfortablu vadību.

Vilērbānas komandas basketbolisti turpināja spēlēt diezgan pārliecinoši, kas viņiem noslēdzošajā ceturksnī ļāva pārsniegt desmit punktu pārsvaru, kamēr Ventspilij bija problēmas ar pretinieku groza iekarošanu. Pamatlaika izskaņā mājinieku pārsvars tuvojās jau 20 punktiem, bet tobrīd cīņas liktenis jau bija izšķirts.

Ventspilnieki jaunizveidotā turnīra pirmajās piecās spēlēs guvuši divas uzvaras. Vispirms ar 76:77 savā laukumā tika zaudēts Vācijas komandai Oldenburgas Ewe Baskets, kas uzvaras grozu iemeta pamatlaika pēdējā sekundē, bet pēc tam arī mājās ar 74:53 tika pieveikta Polijas vienība Radomas Rosa. Savukārt pēc tam izbraukumā ar 69:74 saspringtā cīņā nācās piekāpties latvieša Rolanda Freimaņa pārstāvētajai Turcijas vienībai Ušakas Muratbey, bet iepriekšējā nedēļā ventspilnieki savā laukumā ar 91:66 droši uzvarēja Itālijas komandu Varēzes Openjobmetis.

Iepriekšējo maču ventspilnieki aizvadīja sestdien, kad LBL turnīrā ar 82:66 uzvarēja Liepāja/Triobet komandu. Latvijas čempionātā Kurzemes klubs uzvarējis deviņās no desmit aizvadītajām cīņām, ieņemot otro vietu.

Latvijas klubam vairākus mēnešus nāksies iztikt bez viena no saviem balstiem Andreja Gražuļa, kurš lauzis kāju, taču līdz sezonas beigām viņš varētu atgriezties laukumā.

Tikmēr Asvel Francijas čempionāta mačā ar 73:70 pārspēja Dankerkas Gravelines. Vietējā čempionātā Vilērbānas basketbolisti ar četrām uzvarām astoņās spēlēs ieņem desmito vietu, taču šāda bilance ir septiņām komandām, kas ierindojas no piektās līdz 11.vietai.

Zīmīgi, ka kluba prezidents Pārkers ir latvieša Dāvja Bertāna komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Sanantonio Spurs.

Ventspils bilance kontinenta turnīros pret Francijas komandām ir ar plusa zīmi, jo līdzšinējās 15 spēlēs izcīnītas deviņas uzvaras.

C apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar četrām uzvarām četros mačos atrodas Neptunas komanda, tai ar trim panākumiem piecās cīņās seko Asvel, kamēr pa diviem panākumiem ir Ewe Baskets, PAOK, Rosa un Ventspils, kas turklāt nospēlējusi jau piecus mačus, bet viena uzvara ir Openjobmetis un Muratbey rēķinā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi