Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspils papildina sastāvu ar Čavaru

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempione un Latvijas vicečempione Ventspils papildinājusi sastāvu ar centra spēlētāju Klāvu Čavaru, ziņo klubs.

Basketbolistu pārstāvošā aģentūra PRIME Athlete ziņo, ka līgums noslēgts uz diviem gadiem.

23 gadus vecais Čavars iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja Ventspils principiālo pretinieci VEF Rīga komandu, šogad kļūstot par Latvijas čempionu.

Čavars aizvadītajā sezonā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā 26 spēlēs vidēji guva 6,5 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas, bet Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā viņam šajos statistikas rādītājos bija attiecīgi 3,5 punkti un 2,6 bumbas. Savukārt VTB Vienotajā līgā viņam caurmērā vienā spēlē bija 2,5 punkti un 2,2 atlēkušās bumbas.

"Esmu priecīgs atgriezties savā dzimtajā pilsētā un pievienoties Ventspilij. Izvēlējos pievienoties šim klubam, jo esmu apmierināts ar galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa redzējumu attiecībā uz jauno sezonu, taktiskajām niansēm, kā arī manu plānoto lomu komandā. Lai gan iepriekš nav sanācis sadarboties ar treneri Visocki-Rubeni, uzskatu viņu par augsta līmeņa speciālistu. Ventspils daudzu gadu laikā ir pierādījis sevi kā ambiciozu un stabilu klubu, tāpēc ar nepacietību gaidu jaunās sezonas sākumu," klubs citē Čavara teikto.

"Ir labi, ka Ventspils basketbola saimē augušie basketbolisti izlemj atgriezties. Visu šo laiku esam sekojuši līdzi Klāva sekmēm basketbola laukumos, kā varēja nesekot - savējais. Ceram, ka tieši Ventspilī, pie trenera Artūra Visocka- Rubeņa, Klāvs spēs realizēt savu potenciālu pilnībā un aizsniegties līdz tam līmenim, kas ļaus viņam nostabilizēties Latvijas nacionālās izlases pamatsastāvā. Tad arī klubā gaidītais sniegums un rezultāts neizpaliks," stāsta kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Čavars ir dzimis un audzis Ventspilī, bijis gan vietējās sporta skolas Spars, gan arī Ventspils Augstskolas komandas spēlētājs. Savas profesionālā basketbolista gaitas Čavars aizsāka 2015./2016.gada sezonā, kad pievienojās Liepājas komandai, aizvadot ļoti labu sezonu un tika atzīts par līgas progresējošāko spēlētāju.

Pēc tam Čavars devās leģionāra gaitās, pievienojoties Spānijas vienības kluba Gran Canaria sistēmai, bet sezonas vidū tika izīrēts Turcijas klubam Pertevniyal Genclik. Aizpērn Čavars atgriežas Latvijā un pievienojas VEF Rīga komandai, kurā aizvada divas sezonas. Čavars bijis regulārs Latvijas jauniešu izlašu dalībnieks.

Ventspils klubā šobrīd notiek aktīva komandas komplektācija, kur kopā ar galveno treneri Artūru Visocki- Rubeni tiek veidota jauna komanda 2019./2020.gada sezonai, gatavojoties cīnīties kvalifikācijas turnīram FIBA Čempionu līgā, kā arī Latvijas – Igaunijas basketbola līgas turnīram. Šobrīd spēkā esoši līgumi nākamai sezonai ir Mārcim Vītolam, Artūram Grīnbergam, Kristapam Ķilpam, Dāvidam Vīksnem, Jānim Bērziņam, Ronaldam Zaķim, Vladam Mikuļskim un Denisam Vikentjevam, kuriem pievienojies arī Jānis Kaufmanis .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi