Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Acis izbijās, rokas nebijās

Jau mūsu senči, mācot darba tikumu, aicināja nepārdzīvot par likstām un ķibelēm, bet kārtīgi strādāt, lai sasniegtu savus mērķus. Latvijas dāmu basketbola valstsvienība, traumu vajāta kopš gatavošanās posma sākuma, ar lielisku treneru darbu un vēl lieliskāku spēlētāju pašatdevi, neatlaidību un cīņas sparu pieveica nomināli daudz spēcīgākas pretinieces, sasniedzot to, ko iepriekšējai, daudzuprāt, daudz talantīgākai, paaudzei tā arī neizdevās sasniegt. Pēc gada Latvija pirmo reizi būs pārstāvēta Pasaules kausa izcīņā.

Par ticību komandai liecina vien tas, ka klātienē tās sekmes atspoguļoja vien triju masu mediju pārstāvji. Divu gadu cikls atgādina izdzīvošanas realitātes šovu televīzijā. Smagā cīņā uzvarējušas izšķirošas kvalifikācijas turnīra spēles Lietuvā un Rīgā pret Slovēniju (abās pietrūka ārkārtīgi maz, lai Latvijas komanda uz Prāgu nemaz neaizbrauktu), Latvijas basketbolistes gatavošanās posmā vajāja savainojumi, kuru dēļ treneriem praktiski nenācās atsijāt nevienu spēlētāju. Nebūtu pārspīlēti teikt, ka uz Čehiju aizbrauca tās, kuras bija pietiekami veselas, lai cīnītos laukumā, turklāt turnīra gaitā komanda palika bez vienīgās Eiropas augstākajā līmenī rūdītās saspēles vadītājas. 

Ne jau aiz labas dzīves treneri pirms spēles ar Spāniju nosliecās uz pasaules basketbolā nepopulāro spēles sistēmu ar trim garajām spēlētājām un turpinājumā izvilka pilno lozi. "Spēlējām tā, lai laukumā būtu labākās, pieredzējušākās. Un, kā šādu taktiku realizēt, tas jau ir trenera izdomas jautājums," valstsvienības "smadzenes" Mārtiņš Zībarts skaidroja zīmīgo taktikas izvēli. Trenera teiktais tikai apliecina, ka Latvijas komandas treneru korpusā ir analizēt un labākos risinājumus atrast spējīgi prāti, bet laukumā – viņu ieceres realizēt spējīgas basketbolistes.

Iepriekšējā Latvijas basketbola zelta paaudze 2008. gadā tika uz olimpisko turnīru, bet trīs piegājienos zaudēja izšķirošajā spēlē par dalību Pasaules kausā, kas palika tās nepiepildīts sapnis. "Nesīsim mūsu basketbola vārdu pasaulē!" sola Anete Šteinberga, un pēc Prāgā redzētā nav iemesla viņai neticēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi