Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Apslimušais Porziņģis izlaiž pēdējo tikšanos ar leģendāro Braientu, Knicks uzvar Lakers

Latviešu talants Kristaps Porziņģis svētdien vēdera slimības dēļ nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētā Ņujorkas Knicks komanda saspringtā spēles galotnē uzveica Losandželosas Lakers.

Knicks izbraukumā ar rezultātu 90:87 (18:11, 28:24, 19:25, 25:27) pārspēja Lakers, izcīnot trešo uzvaru pēdējās piecās spēlēs.

Mača gaitā Knicks bija 16 punktu pārsvars, ko Ņujorkas komanda otrajā puslaikā pazaudēja. Spēles pēdējā sekundē uzvaru nesošo trīspunktu metienu trāpīja Hosē Kalderons.

Šī bija trešā spēle, ko Porziņģis izlaida savā NBA debijas sezonā. Latvietis kājas savainojuma dēļ nespēlēja pagājušajā nedēļā pret Detroitas Pistons, ko izdevās uzveikt ar 102:89, kā arī 28.janvārī, kad Knicks viesos ar 93:103 zaudēja lietuvieša Jona Valančūna pārstāvētajai Toronto Raptors vienībai.

Savu pēdējo savstarpējo NBA maču aizvadīja līgas zvaigznes - Karmelo Entonijs un Kobe Braients, kurš pēc sezonas noslēgs savu spožo karjeru. Viņam ar Lakers komandu piecas reizes izdevās izcīnīt NBA čempiontitulu. Šos panākumus Braients guva galvenā trenera Fila Džeksona vadībā, kurš tagad ir Knicks kluba prezidents. Mača laikā Lakers līdzjutēji veltīja viņam aplausus.

Knicks sastāvā rezultatīvākais bija Entonijs, kurš guva 26 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, Robins Lopess sameta 16 punktus un savāca astoņas bumbas pie groziem, bet uzvaras metiena autors Kalderons atzīmējās ar deviņiem punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Lakers rindās Lū Viljamss guva 15 punktus, Braients sameta 14, Džordans Klārksons pievienoja 12, bet Brendona Besa kontā 11 punkti.

Porziņģi sākumsastāvā aizvietoja Deriks Viljamss, savukārt pēc divu spēļu pauzes laukumā atgriezās Ārons Alflalo, kurš iepriekš nevarēja spēlēt vēdera muskuļa savainojuma dēļ, bet ceļgala traumu jorprojām dziedē Lenss Tomass.

Knicks pirmajā ceturtdaļā pretiniekiem atļāva iemest tikai 11 punktus, kas viesiem deva iniciatīvu jau spēles sākumā. Lakers centās mainīt mača gaitu, otrajā ceturtdaļā rezultatīvi spēlēja Braients un Klārksons, tomēr mājiniekiem neizdevās izlīdzināt rezultātu. Ņujorkas vienība veica atrāvienu un puslaika beigās bija vadībā ar 46:35.

Trešās ceturtdaļas ievadā Knicks ieguva jau 16 punktu pārsvaru, ko turpinājumā pazaudēja. Veiksmīgo atspēlēšanos veica Lakers rezervisti, ceturtās ceturtdaļas vidū panākot neizšķirtu 74:74. Lakers ieguva arī vadības grožus un laukumā atgriezās Braients, pēc kura sekmīgā metiena mājiniekiem piederēja jau piecu punktu pārsvars. Tomēr lieliski spēlēja Entonijs, kurš ar metieniem no distances rezultāta starpību sadeldēja. Braients pie neizšķirta rezultāta netrāpīja pustālo metienu, pēc kura atlika nepilnas desmit sekundes. Knicks pēdējais uzbrukums iesākās ar neveiklām darbībām, taču Kalderons to noslēdza ar precīzu trīspunktu metienu, kas viesiem atnesa uzvaru.

Austrumu konferences kopvērtējumā Knicks ar 28 uzvarām 68 mačos ieņem 13.vietu, kamēr Lakers ar 14 panākumiem 67 spēlēs ir pēdējie Rietumos un izslēgšanas mačos vairs nevar iekļūt.

Knicks komandai šī bija ceturtā cīņa sešu izbraukuma spēļu tūrē. Ņujorkas vienība nākamo maču aizvadīs trešdien viesos pie čempiones Goldensteitas Warriors, bet izbraukuma tūres noslēgumā sestdien būs jāspēlē pret Vašingtonas Wizards.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi