Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ASK Rīga basketbolisti saņem vien komentāru no Birka preses sekretāres

Par atbildi uz pirmdien izplatīto atklāto vēstuli ar aicinājumu samaksāt parādus ''ASK Rīga'' basketbola komandas spēlētājiem sportisti pagaidām saņēmuši vien īsu komentāru no Rīgas mēra un kluba prezidenta Jāņa Birka preses sekretāres.

''Nekādas reakcijas nebija. Izņemot Birka preses sekretāres komentāru, ka visā valstī ir krīze,'' aģentūrai BNS otrdien pavēstīja komandas kapteinis Uvis Helmanis. ''Iespējams, ka tagad visi aizņemti ar gaidāmajām vēlēšanām. Gribas būt optimistam, taču situācija šķiet diezgan bēdīga. Prognozēt neko nevar. Vienīgi 8. jūnijā būs pārceltā tiesas sēde par kluba maksātnespēju. Varbūt tā kaut ko atrisinās.''

Pirmdien izplatītajā atklātajā vēstulē basketbolisti informēja, ka Rīgas mērs un "ASK/Rīgas" prezidents Birks nav turējis vārdu atrisināt problēmas un samaksāt parādus basketbola kluba spēlētājiem.

Vēstulē bija norādīts, ka "ASK Rīga" ar nepilnu sastāvu spēja iekļūt Baltijas Basketbola līgas finālčetriniekā un izcīnīja bronzas medaļas Latvijas Basketbola līgā (LBL), turklāt tas notika, paļaujoties uz kluba vadības solījumiem. Birks martā, tiekoties ar komandas spēlētājiem, solīja saglabāt klubu, piesaistīt sponsorus un samaksāt spēlētājiem aizkavēto atalgojumu, taču tas nav noticis, tāpat kā Latvijas Basketbola savienības vadības solījumi neatstāt novārtā šo jautājumi ir palikuši bez rezultātiem.

Atklāto vēstuli bija parakstījuši arī basketbolisti Raitis Grafs, Aigars Vītols, Andrjus Mažutis, Ernests Kalve un Sandis Valters.

Jau februāra beigās aģentūrai BNS Birks pauda nožēlu, ka Rīgas profesionālās komandas, kuras līdz šim bija atbalstījusi dome, paliek bez tās finansējuma. ''Tagad prioritāte ir bērnu sports, bērnu sporta izglītība un finansējums, ņemot vērā to, ka tas bija ļoti jāsamazina. Tāpēc mēs diemžēl neesam varējuši atļauties novirzīt līdzekļus profesionālajam sportam. Uzskatu, ka tas arī ir vajadzīgs, lai risinātu pilsētas mārketinga jautājumus,'' aģentūrai BNS toreiz sacīja Birks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi