Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ASK Rīga runas par nodokļu nomaksas problēmām dēvē par mediju uzpūstām

Latvijas vicečempioni basketbolā ASK Rīga komanda ceturtdien saņēma 400 000 latu vērtu čeku no saviem atbalstītājiem un vieniem no kluba dibinātājiem Parex bankas, kā arī noliedza, ka komandai būtu finansiālas problēmas.

Masu medijos izskanējušo informāciju par problēmām ar basketbolistu nodokļu nomaksu ASK Rīgas valdes loceklis Jānis Ķuzulis nodēvēja par žurnālistu neveiksmīgi uzpūstu ažiotāžu.

Notikušajā preses konferencē Ķuzulis žurnālistiem sacīja, ka sezonas beigās komandai nelielas finanšu problēmas gan bijušas, taču tās saistītas ar to, ka nav izdevies iegūt plānoto sponsoru naudu. "Taču tās [problēmas] tiek risinātas, un var teikt, ka jau ir atrisinātas. Finanšu ziņā visiem klubiem Latvijā pēc sezonas beigām ir palikušas kādas astes, taču mēs nekad nevienam neesam palikuši parādā un agrāk vai vēlāk savas saistības esam izpildījuši," sacīja Ķuzulis.

Viņš noliedza izskanējušo informāciju, ka basketbolistam Sandim Valteram bijuši bloķēti naudas konti un klubs norēķinājies arī ar citiem basketbolistiem. Savukārt kopš ASK Rīgas dibināšanas klubs nodokļos esot nomaksājis aptuveni divus miljonus latu.

To, ka šāda situācija ir ierasta parādība Latvijas sportā, kad sezonas beigās finansiālā situācija komandās nav tik laba kā tās sākumā, uzsvēra arī Parex bankas viceprezidents Guntis Beļavskis, kurš bankas vārdā komandai pasniedza čeku 400 000 latu vērtībā, sakot, ka Parex kā viens no kluba dibinātājiem arī turpmāk ir ieinteresēts ilgtermiņa sadarbībā un komandas attīstībā. "Mēs vēlamies palīdzēt klubam ar finanšu plānošanu, budžeta izstrādāšanu un citām finanšu lietām, jo kā baņķieri un uzņēmēji labi zinām, kā tas darāms. Jūtam, ka varam palīdzēt, un nākotnē bankas atbalsts noteikti nebūs mazāks, bet, iespējams, pat lielāks," uzsvēra Beļavskis.

Viņš gan pauda, ka pagaidām nav plānota Parex bankas nosaukuma iekļaušana basketbola kluba nosaukumā, lai gan tāda iespēja tālākā nākotnē arī netiek izslēgta un tiek apsvērta.

Patlaban notiek ASK Rīgas sastāva komplektācijas process. Līgumi ar klubu ir praktiski visiem vietējiem basketbolistiem, kas ASK Rīgā spēlēja jau pērn, - Sandi Valteru, Gati Jahoviču, Raiti Grafu, Dairi Bertānu, Ernestu Kalvi un Ronaldu Freimani. Sadarbība pārtraukta tikai ar Uģi Viļumu, bet Agris Vecvagars nolēmis beigt basketbolista karjeru un pievērsties trenera darbam. Vecvagars palikšot komandas sistēmā un strādās ar jaunajiem basketbolistiem.

ASK Rīga ir tuvu līguma parakstīšanai ar pieredzējušo Uvi Helmani, un Ķuzulis pieredzējušā spēlētāja parādīšanos vicečempionu rindās dēvēja kā ļoti drošu. No ārzemniekiem līgums ar klubu ir tikai saspēles vadītājam Andrjum Mažutim, bet ar pārējo leģionāru piesaistīšanu pašlaik notiekot aktīvs darbs. 

Komandas mērķis tāpat kā pērn ir Latvijas čempionu tituls un iekļūšana labāko trijniekā Baltijas līgā, bet, runājot par Eirokausiem, pagaidām mērķis vēl ir neskaidrs. Komandu tāpat kā pēdējos divus gadus arī nākamajā sezonā trenēs Ramūns Butauts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi