Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ASK/Rīga piedzīvo pirmo zaudējumu Baltijas līgā

Neprecizitātes metienos no sodu līnijas un tālās distances ASK Rīga basketbolistiem maksāja pirmo zaudējumu SEB Baltijas līgas turnīrā — 69:84 Tartu pret Rock. Igaunijas basketbola metropolē bija zaudējuši gan Lietuvos rytas, gan Barons/LMT, toties uzvarējis Ķēdaiņu Nevežis. Šāda bilance norādīja gan uz Rock spēku, gan arī pieredzējušo līderu nespēju noskaņoties katrai spēlei.

Tiesa, ASK Rīga stabilās līderpozīcijas lika domāt, ka šoreiz mājinieki nekādas paviršības neatļausies. Tā arī notika. Pirmās ceturtdaļas beigās ASK Rīga gan izdevās panākt nelielu pārsvaru (22:16), taču otrajā Rock pārņēma iniciatīvu un vadību (30:37 — 15.minūtē). Līdzīgs ritms atkārtojās arī pēc lielā pārtraukuma. 30.minūtē rīdzinieki pretiniekus beidzot bija panākuši (56:56), taču tad divarpus minūtēs uzbrukumā tika piedzīvota pamatīga bedre — 56:68 (33.). Aleksičs ar Brīveru gan vēl atdzīvināja cerību (62:68), taču tā tūlīt apdzisa, ļaujot pretiniekiem sakrāt nepieklājīgi lielu pārsvaru. Mājinieki bijuši pārāki gan precizitātē (3 p. 10/25 pret 4/19, sodi 16/26 pret 13/26), gan saspēles kvalitātē (rezultatīvās piespēles 16 pret 6). Sestdien cīņā dosies trīs pārējās Latvijas komandas. Barons/LMT uz maču Viļņā ar Lietuvos rytas devies tikai desmit spēlētāju sastāvā, starp viņiem ir divi juniori. 31.oktobrī beidzās pārbaudes laiks uzbrucējam Rojam Braitam un centra spēlētājam Pāvelam Čukinam. Tā kā līdzsvaru starp sniegumu un prasīto algu panākt nav izdevies, abi Barona/LMT komandā nepalikšot. "Meklējam," uz jautājumu par viņu aizstājējiem kluba ģenerālmenedžeris Andris Vanags atbildēja ar pēdējā laikā bieži dzirdēto frāzi. Vēl sestdien Valmiera uzņems Kalev/Cramo (LTV7 tiešraide), bet BK Ventspils centīsies pārkost Ķēdaiņu Nevežis pacieto riekstiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pielikums

basketbols
Baltijas Basketbola līga
Rock – ASK/Rīga 84:69
(16:22, 26:13, 16:21, 26:13)
Rock: Ābs, Soks, Bērds 16 (12 atl.b.), Teins 15, Cincadze 16 (10 rez.p.), Eihfuss, Doroņins 2, Pāde 18, Sanikidze 2, Kullamē 3, Talts 9, Lepiks.
ASK/Rīga: Helmanis 5, Grafs 3, Aleksičs 3, Valters 3, Kalve, Mažutis 5, Šundovs 15, Māršs 12, Brūers 21, Bertāns.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi