Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bagatskis: Līdzīgu komandu spēlē Puertoriko nebija labāki, viņi bija veiksmīgāki

"Izšķīra sīkumi," pēc piektdien Belgradā piedzīvotā zaudējuma Riodežaneiro olimpiskā kvalifikācijas turnīra pusfinālā pret Puertoriko atzina Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Ir bēdīgi, jo mums bija iespēja, ko šoreiz neizmantojām." Treneris atzina, ka iznākumu lielā mērā noteica komandas sekmes uzbrukumā, taču piebilda, ka spēlētāji nav pelnījuši pārmetumus, jo izdarītie metieni bija pamatoti. 

"Grūti bija neredzēt pretinieku komandas vājās vietas, kuras uzsvēru jau pirms spēles, taču viegli jau ir tās noteikt, bet ne vienmēr tās tik vienkārši izdodas arī izmantot. Bija skaidrs, ka mums būs brīvi metieni, ko noteica Puertoriko spēle aizsardzībā un mūsu kustība uzbrukumā. No tā, cik pamatoti būs metieni un kāda būs to precizitāte, bija atkarīga arī spēle aizsardzībā. Tikai kādās trīs minūtēs no spēles tīri iekritām, kad neiemetām nevienu bumbu, daudz kļūdījāmies, un viņi pretī vai nu iemeta, vai arī netrāpīja, savāca bumbu, un tad iemeta. Gala pārsvaru viņi sakrāja tikai pēdējā minūtē, kad mums jau bija jāriskē, lai glābtos. Visa spēle bija ļoti līdzīga," žurnālistiem teica treneris. 

Viņš atzina, ka ne vienmēr līdz galam izdevies izpildīt vienu no galvenajiem uzstādījumiem aizsardzībā un cīņā par bumbām – nostrādāt līdz galam. "Pat ja nevaram paņemt bumbu, uz kurām viņi gāja ļoti agresīvi, tad izsitam to prom, vai arī uzsitam sodu. Brīžiem to izdarījām, brīžiem ne," norādīja Bagatskis. Viņš atgādināja, ka tik atbildīgās spēlēs roka metienā notrīc pat pieredzējušākajiem: "Atšķirība ir tā, ka pieredzējušie pēc daudziem metieniem nenoraustās nākamajos. Vienmēr esmu uzsvēris, ka, uzejot laukumā, nav jādomā – ir jāspēlē. Ja sāksi domāt – ka tik neaizmetu garām – tad tā arī notiks." Treneris pārdzīvoja par zemo precizitāti no brīvām pozīcijām, taču nepārmeta nevienam no spēlētājiem: "Metieni bija situācijās, kad nevar nemest. Centāmies nemest pie pirmās iespējas un izdarīt spiedienu uz groza apakšu, un tas kopumā arī tika darīts. Pašās beigās izšķīra viņu līderu Karlosa Arojo un Hosē Huana Bareas pieredze un daži veiksmes momenti, kad labi nostrādājām aizsardzībā, bet bumba atkal nonāca pie viņiem. Līdzīgu komandu spēlē Puertoriko nebija labāki, viņi bija veiksmīgāki."

Treneris atklāja, ka komandā ir jūtams pārdzīvojums par neveiksmi un neviens nav vienaldzīgs. "Gribētu teikt, ka tā mums ir bijusi laba skola, laba pieredze. Mums bija pieci jauni spēlētāji, salīdzinājumā ar iepriekšējo turnīru. Dažiem bija specifiskas lomas, taču viņi tās izpildīja. Arī par Ingu Jakoviču, kurš spēlēja mazāk, treneriem bija ideja, kā izmantot viņu finālspēlē. Nevienam no šiem puišiem vieta sastāvā nav tikusi dota avansā, viņi visi to nopelnīja."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi