Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bagatskis: Spēlē pret Gruziju izpaudās, ka visi kopā esam bijuši tikai dažos treniņos

Zaudētajā pārbaudes spēlē pret Gruziju varējis just, ka komanda šajā sastāvā vēl nav saspēlējusies, pēc mača atzina Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas basketbola izlase piektdien pārbaudes turnīrā Klaipēdā ar 69:73 (17:15, 22:18, 13:22, 17:18) zaudēja Gruzijas izlasei.

"Katrā spēles statistikas ailē izpaudās tas, ka visi kopā esam bijuši tikai dažus treniņus. Nav nekādu šaubu par spēlētāju labo fizisko formu, bet vajadzīgs laiks, lai atrastu spēles ritmu un saspēlētos," Latvijas Basketbola savienība (LBS) pēc zaudētā mača citē Bagatski. "Bija pārāk daudz nesaprašanās brīžu, tāpēc bija slikta metienu precizitāte, arī nepareizi lēmumi."

Latvijas izlase pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 39:33, tomēr pēc tam sekoja neveiksmīga trešā ceturtdaļa, kurā gruzīni pārņēma iniciatīvu, pēc tam sīvā cīņā nosargājot pārsvaru.

"Spēles intrigu varējām atrisināt jau pirmajā puslaikā - ja brīdī, kad jau bijām panākuši lielu pārsvaru, neuzdāvinātu pretiniekiem punktus ar paviršībām aizsardzībā un paši neizjauktu vairākus uzbrukumus ar nepārdomātiem lēmumiem. Gruzijas komandas pieredzējušie pamatpiecnieka vīri aukstasinīgi to izmantoja. Trešajā ceturtdaļā pie mūsu groza zaudējām deviņas atlēkušās bumbas, kam nav attaisnojuma," spēles gaitu atcerējās Bagatskis.

Viņš uzsvēra, ka turpmāk uzbrukumā jāatrod līdzsvars starp tālmetieniem un aktīvu darbību pretinieku soda laukumā.

"Jā, daudzi trīspunktnieki bija pamatoti un, uzlabojoties basketbolistu spēles kondīcijai, tie būs precīzāki. Tomēr kaut kas jāgūst arī no groza apakšas. Spēles beigās, tiklīdz Dairis Bertāns sāka saasināt spēli ar garāmgājieniem, tas uzreiz deva rezultātu," sacīja treneris. "Mūsu darbībās joprojām ir par daudz emociju. Jānomierinās un jācenšas darīt to, ko protam. Zaudējumi labi izgaismo lietas, pie kurām jāstrādā. Mēnesi pirms Eiropas čempionāta tas ir ļoti svarīgi," piebilda treneris.

Klaipēdas turnīra turpinājumā sestdien Latvijas izlase tiksies ar Lietuvas un Polijas spēles zaudētājiem.

Top komentāri

Gunča
G
Tas ir trauksmes zvans. Ja zaudēs pārbaudes mačos-pārdzīvosim. Bagija īstā vērtība parādīsies čempionātā. Ar šo sastāvu jācīnās par medaļām.
lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Zaudēt gruzīņiem? - Johaidī ar ārā! Un Bagatskis, saproties, tā izsakās it kā viņš nebūtu TRENERIS! Ja bijāt kopā "tikai dažos treniņos," tad ar to vajadzēja pietikt, lai uzvarētu gruzīņus, ne?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi