Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Barons/LMT rādīs jauno modeli

Nekrist kaunā labvēļu un līdzjutēju priekšā, bet vienlaikus tikt skaidrībā par atsevišķu basketbolistu iederību komandā — Latvijas basketbola čempionvienība Barons/LMT sestdien un svētdien SEB Baltijas līgas Prezidenta kausa izcīņā risinās grūti savienojamus uzdevumus. Jaunā turnīra pusfināla mačā Arēna Rīga rīdzinieki sestdien plkst.19.30 tiksies ar Igaunijas čempioniem Tartu Rock, bet otro pāri veidos Lietuvas superklubi Kauņas Žalgiris — Viļņas Lietuvos rytas (spēles sākums plkst.17). Svētdien tajos pašos laikos notiks finālspēles par pirmo un trešo vietu.

Barons/LMT ilgais sastāva veidošanas process liecinot par vēlmi pirmo sezonu jaunajā statusā sākt uz atbilstoši augstas nots. Proti, kluba vadība grib būt pārliecināta, ka izraudzītie basketbolisti patiesi būšot derīgi pēc stila, rakstura un cenas, tāpēc ārzemnieki izvērtēti ļoti kritiski, mazliet iekavējot komplektāciju.

Piesardzība gan nav garantējusi pilnīgi pareizu lēmumu pieņemšanu. Pats pirmais vasarā savanģotais jaunatnācējs amerikānis Adrians Heningss pirmajos pārbaudes mačos tomēr licis šaubīties par savu noderību, un Barons/LMT ģenerālmenedžeris Andris Vanags lika noprast, ka tieši Prezidenta kausa izcīņā paredzētais sniegums varētu izšķirt viņa likteni. "Nav gluži tas, ko gaidījām…" Pagaidām labāk izskatoties cits pārbaudāmais — Rojs Braits, tiesa, šā "trešā numura" iespēlēšanai komandas modelī vēl esot vajadzīgs laiks un darbs. Diemžēl tas būs jāveic bez Igora Miglinieka palīdzības, jo individuālā trenera amatā roku tikko iesildījušais speciālists saņēmis izdevīgu darba piedāvājumu no Doņeckas kluba Ukrainā.

Par laimi, nav piepildījušās bažas par iepriekšējā sezonā čempionu titulu ieguvušā sastāva izklīšanu. Kopš augusta trenējas Armands Šķēle, Giedrus Gusts, Raimonds Vaikulis un Mārtiņš Kravčenko, nesen kliedētas šaubas par Demetrija Aleksandera līdzdalību, nupat komandā atgriezies Daiņus Adomaitis. Pieskaitot valstsvienības sastāvā labi pastrādājušo Kasparu Bērziņu, sanāk septiņi čempioni, turklāt gandrīz visi, kas deva izšķirošo ieguldījumu pavasara uzvarās. Bez abiem minētajiem amerikāņiem klāt nācis arī bijušais Lietuvos rytas centra spēlētājs Povils Cukins, kuram acīmredzot tiks atvēlēta Aleksandera dubliera loma, kā arī jaunais uzbrucējs Kristers Zeidaks.

Aleksanders esot labākā formā, nekā atbraucis pirms gada, bet par Bērziņa kondīciju vēl jātiekot skaidrībā — gan A.Vanags, gan galvenais treneris Kārlis Muižnieks piesardzīgi norāda, ka pilnā sastāvā komanda trenējas tikai kopš otrdienas. Nepatīkamu vielu pārdomām sagādājis komandas sniegums pārbaudes turnīrā Šauļos, kur ar 81:102 tika zaudēts Kēdaiņu Nevežis, un tikai ar 83:81 pārspēta Kauņas Aiščiai. Pārbaudes spēļu iznākumu nozīmi nevajadzētu pārspīlēt, tomēr tie var kalpot, kā liegs atgādinājums — titulu izcīnīt allaž ir vieglāk, nekā to nosargāt.

Arī Tartu Rock šosezon būs jāsargā iepriekš pašu valstī izcīnītais tituls, un to darīt Igaunijas klubs talkā uzaicinājis vēl nesen Eirolīgas superzvaigznes statusā spēlējušo Tanoku Bērdu. Viesu sastāvā redzēsim arī vairākus nesen Igaunijas un Gruzijas valstsvienību tērpā spēlējušus vīrus (Tanelu Teinu, Gertu Kullamē, Janaru Taltsu, Eriku Dorbeku, kā arī Georgiju Cincadzi un Viktoru Sanikidzi).

Kauņas Žalgiris Rīgā ieradies taisnā ceļā no Maskavas, kur tikko uzvarējis Aleksandra Gomeļska piemiņas turnīrā (pusfinālā 83:81 pār CSKA, finālā 80:69 pār Panathinaikos). Kauņas komandas pamatpiecnieks (amerikāņi Villijs Dīns, Markuss Brauns un Lorēns Vūdss, kā arī Jons Mačulis un Pauļus Jankūns) noplosījies ļoti iespaidīgi, un skaidrs, ka tieši SEB Baltijas līgas un Lietuvas čempioni uzskatāmi par galvenajiem pretendentiem uz Prezidenta kausu. Jo vairāk tāpēc, ka Lietuvos rytas uz Rīgu grasās braukt bez trim olimpiešiem (Mindauga Lukauska, Mariona Petrāviča un Metjū Nīlsena), kuri mērķtiecīgi gatavojoties pirmajām oficiālajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SEB Baltijas līga, Prezidenta kauss

Pusfināls sestdien

17.00 Žalgiris — Lietuvos rytas

19.30 Barons/LMT — Rock

Fināli svētdien

17.00 Par 3.vietu

19.30 Par 1.vietu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas vadošā skrējēja Caune mainījusi treneri

Latvijas vadošā vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune neturpina sadarbību ar treneri Raiti Ravinski un tagad strādā Uģa Joča uzraudzībā, žurnālam "Sporta Avīze" atkl...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi