Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Basketbola kluba ASK Rīga liktenis tiesā izšķirsies jau otrdien

Rīgas Centra rajona tiesa otrdien paziņos lēmumu par naudas grūtībās nonākušā basketbola kluba "ASK Rīga" maksātnespējas procesu.

Tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis aģentūrai BNS paskaidroja, ka lietas izskatīšana pirmdien pabeigta, tāpēc otrdien tiesa paziņos lēmumu šajā lietā.

Lūgts paskaidrot, kādi varianti tiesas lēmumos parasti maksātnespējas lietās iespējami, Sadauskis norādīja, ka tiesa var pieteikumu apmierināt vai arī pieteikumu noraidīt, bet atzīt, ka pieteikums iesniegts pamatoti, jo iesniegšanas brīdī pastāvējuši apstākļi, kas atbilst maksātnespējas prasībām.

Jau ziņots, ka aprīlī tiesā iesniegti divi pieteikumi par kluba maksātnespējas procesa ierosināšanu. Vienu iesniedza bijušais šā kluba spēlētājs Gatis Jahovičs, aģentūra BNS noskaidroja tiesā. Jahovičs "ASK Rīga" spēlēja no 2007. gada, bet martā pārgāja uz "VEF Rīgu", jo iepriekšējie darba devēji nepildīja līgumā paredzētās finansiālās saistības. Jahovičs šosezon nopietnas ceļgala traumas dēļ laukumā oficiālās spēlēs vēl nav devies.

Otru pieteikumu iesniedza tūrisma uzņēmums "Airtour.lv", kas iepriekš palīdzēja komandai organizēt došanos uz Eiropas kausa izcīņas izbraukuma spēlēm.

Tiesa abus pieteikumus apvienoja vienā.

Nopietnas finansiālas problēmas "ASK Rīga" sākās sezonas vidū, kad dažādu iemeslu dēļ no komandas finansiālas atbalstīšanas atteicās trīs lielākie naudas devēji - Rīgas dome, Aizsardzības ministrija un "Parex banka".

"ASK/Rīga" pagājušajā sezonā Latvijas Basketbola līgā ieguva trešo vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi