Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Basketbola klubam Ventspils pievienojies amerikānis Vašpuns

Latvijas basketbola komanda Ventspils noslēgusi viena gada līgumu ar Vesu Vašpunu no ASV, vēstī klubs.

Vašpuns spēlē aizsarga pozīcijā, bet iepriekš 26 gadus vecais basketbolists pārstāvēja Northem Iowa koledžu, kuru absolvēja 2016. gadā.

Profesionālo basketbolista viņš karjeru uzsāka Vācijā, kur 2016./17.gada sezonu aizvadīja Ludvigsburgas MHP Riesen komandā. Tikmēr aizvadītajā sezonā pievienojās Anglijas klubam Londonas City Royals, kuras rindās piedalījās 13 spēlēs, vidēji katrā gūstot 16 punktus, izcīnot piecas atlēkušās bumbas un atdodot tikpat rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Ventspils kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics atklāja, ka amerikānis ir viens no pēdējiem komandas papildinājumiem.

"Vess ir pēdējais papildinājums mūsu komandas "ārējā" līnijā, vismaz pašlaik nevienu spēlētāju papildus šajās pozīcijās neplānojam. Atlētisks un individuāli spēcīgs basketbolists, kurš var spēlēt abās aizsargu pozīcijās. Ceram uz viņa pienesumu kā uzbrukumā, tā arī aizsardzībā," amerikāni raksturoja Pleinics.

Ventspils šobrīd ir gandrīz noslēgusi vienības komplektāciju, kur kopā ar galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni tiek veidots jauna komanda 2019./2020.gada sezonai, gatavojoties cīnīties Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, kā arī Latvijas - Igaunijas basketbola līgā.

Šobrīd komandas sastāvu veido Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolists Džeilons Teits. Komandā uz vēl divām sezonām paliek arī ilggadējais komandas kapteinis Māris Gulbis.

Treneru sastāvu veidos - galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistēs Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

Komanda jau ir uzsākusi kopīgus komandas treniņus un plāno piedalīties arī vairākos starptautiskos un vietējos pārbaudes spēļu turnīros pirms gaidāmās sezonas.

Ventspils sezonu sāks 26.septembrī, kad izbraukumā tiksies ar FIBA Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pārvarējušo komandu - savu valstu čempioniem Ungārijas vienību Sombathejas Falco vai Rumānijas klubu Oradejas CSM.

Savukārt pirmo mājas spēli savā laukumā ventspilnieki aizvadīs 29.septembrī, kas būs atbildes spēle Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā par iekļūšanu regulārās sezonas pamatturnīrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi