Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Basketbola klubs Jēkabpils galvenā trenera amatā apstiprina Rozīti

Basketbola klubs Jēkabpils galvenā trenera amatā apstiprinājis Rūdolfu Rozīti, piektdien informēja komanda.

Jēkabpils komanda vienošanos ar Rozīti noslēgusi un divām sezonām.

2014./2015.gada sezonā Rozītis bija Jēkabpils galvenā trenera Edmunda Valeiko asistents, palīdzot komandai Aldaris Latvijas Basketbola līgā izcīnīt bronzas medaļas.

Rozītis no 2010. līdz 2014.gadam bija Latvijas Universitātes sieviešu basketbola komandas galvenais treneris, 2013.gadā trenēja Latvijas sieviešu U-18 izlasi. 2014./2015.gada sezonu pavadīja Jēkabpilī, bet pagājušajā pildīja Barons/LDz galvenā trenera Agra Galvanovska asistenta pienākumus.

"Pieņemt lēmumu nebija viegli, jo tas manā karjerā bija pirmais piedāvājums kļūt par galveno treneri vīriešu komandai. No otras puses - tas, ka piedāvājums nāca tieši no Jēkabpils komandas, atviegloja lēmuma pieņemšanu. No Jēkabpils es aizgāju ar ļoti pozitīvām domām, un jau biju cerējis, ka es te atgriezīšos. Un sanāca pavisam patīkami - atgriezties kā galvenajam trenerim. Paldies kluba vadībai, ka viņi man uzticas," kluba paziņojumā citēts Rozītis.

Treneris norādījis, ka galvenā doma ir veidot ilgtspējīgu sastāvu. "Radīt ilglaicību, meklēt spēlētājus, kas varētu spēlēt Jēkabpilī ilgāku laiku. Tas nenozīmē, ka tiks meklēti tikai gados jauni spēlētāji, komanda būs konkurētspējīga, un noteikti paliks spēlētāji arī no iepriekšējās sezonas. Vēlos komandu, kas cīnās par uzvaru katrā spēlē. Lai komanda ir pilsētas un līdzjutēju iedvesmas un motivācijas avots."

Kopš basketbola kluba Jēkabpils dibināšanas 2012.gadā komanda ir izcīnījusi divas LBL bronzas medaļas, bet šo sezonu jēkabpilieši noslēdza septītajā vietā, neiekļūstot izslēgšanas turnīrā. Aizvadītajā sezonā treneru korpusu veidoja galvenais treneris Igors Miglinieks un asistents Kristaps Zeids.

Savulaik olimpiskā zelta ieguvējs Miglinieks bija klāt abu Jēkabpils bronzas medaļu izcīnīšanā. 2013./2014.gada sezonas vidū viņš galvenā trenera postenī nomainīja Edgaru Teteri un pirmo reizi kluba vēsturē aizveda jēkabpiliešus līdz valsts čempionāta trešajai vietai. Savukārt 2014./2015.gada sezonā Miglinieks Jēkabpils komandai pievienojās izslēgšanas spēlēs un kopā ar galveno treneri Valeiko un viņa palīgu Rozīti izcīnīja otru bronzas medaļu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi