Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Basketbolistes pret Slovākiju par otro vietu grupā

Sabalansēta komanda ar izteiktu līderi Zuzannu Žirkovu — tāds īsumā ir Slovākijas dāmu basketbola izlases raksturojums. Slovākietes būs Latvijas valstsvienības pretinieces Eiropas čempionāta piektajā mačā, kas sestdien plkst.20.15 sāksies Arēna Rīga.

Uzvara latvietēm nodrošinās vismaz otro vietu E grupas noslēguma tabulā. Neveiksmes gadījumā vietu kārtība būs atkarīga no pēdējās kārtas spēlēm.

Latvijas un Slovākijas komandas divu pēdējo Eiropas čempionātu kvalifikācijas turnīros savstarpējos mačos apmainījušās ar uzvarām savos laukumos, bet pie ceļazīmes uz finālturnīru tikušas latvietes.

Tiesa, pēdējo zaudējumu pirms trim gadiem Rīgā no pašreizējā sastāva piedzīvoja tikai četras Slovākijas komandas spēlētājas. Viena no viņām — agresīvā uzbrucēja Ivana Jaļcova — mačā ar Poliju neveiksmīgi salauza pirkstu.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš smiedamies atzina, ka jau ceturtdienas vakarā priekā pēc uzvaras pār Čehiju gandrīz atklājis žurnālistiem nākamās spēles taktisko plānu, taču tagad apņēmies būt piesardzīgāks izteikumos.

"Ļoti organizēts uzbrukums ar akcentētu spiedienu uz groza apakšu, ļoti agresīva darbība gan cīņā par bumbām pie sāncenšu groza, gan cenšoties pārķert bumbu un spilgtas līderes — Žirkova (9.nr.) un uzbrucēja Martina Gjurčši (15.)," treneris nosauca pretinieču galvenos trumpjus. Divos pirmajos esot jūtams izteikts amerikāņu treneres Pokijas Četmenas pirksts.

Piektdien Latvijas komanda trenējās 49.vidusskolas zālē — mazliet nost no čempionāta kopējā burziņa Arēnā Rīga un Olimpiskajā centrā (mājinieču priekšrocības!).

Pēc pamatīgas iesildīšanās tautasdeju ritmos partnerēm pirmo reizi pēc 12 dienu pauzes spēles situāciju modelēšanā pievienojās arī Aija Brumermane. Cietušās potītes stāvoklis uzlabojies tiktāl, ka esot pilnīgi iespējama viņas iziešana laukumā jau sestdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Eiropas dāmu čempionāts, E grupa

Latvija 3 3-0 +54
Spānija 3 3-0 +43
Slovākija 3 2-1 -1
Polija 3 1-2 -41
Grieķija 3 0-3 -23
Čehija 3 0-3 -32

13.jūnijā: 15.15 Grieķija – Čehija, 17.45 Spānija – Polija, 20.15 Latvija – Slovākija. 15.jūnijā: 15.15 Slovākija – Grieķija, 17.45 Polija – Čehija, 20.15 Latvija – Spānija.

Latvija – Slovākija
1999 Pruškovā 43:68 EČ
2001 Mijavā 64:100 EČK
2002 Ventspilī 65:85 EČK
2004 Košicē 86:91 EČK
2004 Rīgā 90:77 EČK
2006 Košicē 72:73 EČK
2006 Rīgā 71:63 EČK

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi