Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Basketbolistiem EČ kvalifikācija sākas ar bīstamāko pretinieku

Spēle ar Maķedonijas izlasi trešdien iezīmēs Latvijas valstsvienības 2008.gada modeļa reālo varējumu un perspektīvas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. "Trenerim vienmēr nepietiks laika izdarīt visu iecerēto. Tomēr esam nopietni strādājuši, un spēle parādīs padarītā vērtību," galvenais treneris Nenads Trajkovičs pirms debijas oficiālajā arēnā saglabāja piesardzību.

Visi gatavi spēlēt

Kopš pirmdienas vakara valstsvienība beidzot trenējās pilnā sastāvā. Ierindā atgriezušies gan savainojumus apārstējušie Gatis Jahovičs un Ernests Kalve, gan no vizītes klubā pārbraukušais Kristaps Valters. "Pēc treniņiem Spānijā Kristaps ir labā formā," atzina galvenā trenera palīgs Edmunds Valeiko.

Divi no 14 basketbolistiem spēlei netiks pieteikti, un tos N.Trajkovičs nosauks trešdien pēc rīta treniņa. Pirmsspēles nakti basketbolisti pavadīja viesnīcā, nevis mājās. "Salīdzinot ar pagājušo gadu, Maķedonijas izlase kļuvusi stiprāka, bet Latvijas sastāvs — mazliet vājāks. Viesiem ir seši spilgti līderi, kurus esam labi izpētījuši. Būs jāprot laukumā viņus neitralizēt," N.Trajkovičs norādīja uz pamatuzdevumu, piebilzdams, ka Latvijas sastāvs esot līdzvērtīgāks.

Apņēmīgā Maķedonija

Maķedonijas izlase Rīgā ieradās plānotajā laikā pirmdien vēlu vakarā, un otrdien spēlētāji izlocīja kaulus divos treniņos. "Latvijas komanda savā laukumā ir favorīte, taču mēs centīsimies tai sagādāt pēc iespējas lielākas problēmas," maķedoniešu galvenais treneris Jovica Arsičs bija noskaņots apņēmīgi. Tiesa, savas valsts presē J.Arsičs atzinis, ka ceļazīmi uz Poliju, visticamāk, varētu nodrošināt četras uzvaras sešās spēlēs, liekot saprast, ka zaudējums izbraukumā stipriem pretiniekiem vēl nebūs nekāda traģēdija. Galvenais esot bez zaudējumiem nospēlēt savā laukumā, kur mājiniekiem garantēts temperamentīgs atbalsts.

Runājot par Latvijas izlasi, viesu treneris paudis jau tradicionālos komplimentus mūsu ārējai līnijai un, protams, īpaši pieminējis Andri Biedriņu. "Meisijam, Gečevskim, Antičam un Samarsdziskim kopīgiem spēkiem būs jātiek ar viņu galā," J.Arsičs cer uz savu centra spēlētāju skaitlisko pārsvaru. Trenerim piebalso pieredzējušais Todors Gečevskis (31): "Esam sagatavojušies un motivēti tik labi kā nekad iepriekš."

Viltīga grupa

Stundu pēc Rīgas mača beigām Ovarā cīņā dosies otrais B grupas pāris Portugāle — Igaunija. Formāli par favorītiem uzskatāmi mājinieki, kuri ne bez Latvijas valstsvienības līdzdalības 2007.gada Eiropas čempionātu pabeidza augstajā devītajā vietā. Tiesa, jaunā galvenā trenera Mončo Lopesa vadībā portugāļi sagatavošanās posmā zaudēja ne tikai Turcijai (68:75) un Bosnijai (64:83), bet arī Nīderlandei (59:63) un Lielbritānijai (79:80). Tikmēr Igaunijas izlase pat bez Ahilleja cīpslas savainojuma dēļ nespēlējošā Martina Mīrsepa Tallinā uzveikusi Izraēlas un Ukrainas komandas. Abos mačos igauņi ielaiduši mazāk par 70 punktiem, un kaimiņvalsts žurnālisti lēš, ka tieši no aizsardzības kvalitātes būs atkarīgs komandas liktenis oficiālajos mačos.

Starp citu, igauņi ir vienīgie, kuri skaļi nav runājuši par kvalificēšanos finālturnīram (1. vai 2.vieta), aprobežojoties ar pieticīgāku, taču arī ļoti svarīgu mērķi — grupā nepalikt pēdējiem. Šoreiz runa nav tikai par prestižu, jo atšķirībā no diviem iepriekšējiem cikliem pēdējās vietas īpašniekiem būs liegta iespēja nākamvasar papildus kvalifikācijas turnīrā cīnīties par pēdējo ceļazīmi uz finālu. Tā vietā ar trim citiem neveiksminiekiem nāksies noskaidrot divus visneveiksmīgākos, kuri atstās Virslīgu. Šis nolikuma punkts sola spriedzi B kvartetā padarīt īpaši karstu.

***

Basketbols

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs, B grupa

3.IX Latvija — Maķedonija

6.IX Igaunija — Latvija

10.IX Latvija — Portugāle

13.IX Maķedonija — Latvija

17.IX Latvija — Igaunija

20.IX Portugāle — Latvija

A grupa: Bulgārija 3 uzvaras (3 spēlēs), Serbija 2 (3), Somija 1 (3), Ungārija 1 (3), Itālija 1 (4). Trešdien: Serbija — Bulgārija, Ungārija — Somija.

C grupa, trešdien: Francija — Beļģija, Turcija — Ukraina

D grupa, trešdien: Čehija — Bosnija, Izraēla — Lielbritānija

Latvija

Numurs, dzimšanas gads, augums

4.Uvis Helmanis 1972 203

5.Aigars Vītols 1976 195

6.Juris Umbraško 1979 198

7.Jānis Blūms 1982 190

8.Mareks Jurevičus 1985 197

9.Kristaps Valters 1981 186

10.Gatis Jahovičs 1984 200

11.Pāvels Veselovs 1983 207

12.Kaspars Cipruss 1982 207

13.Ernests Kalve 1987 202

14.Kristaps Janičenoks 1983 196

15.Andris Biedriņš 1986 211

25.Raimonds Gabrāns 1984 188

41.Kaspars Bērziņš 1985 213

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsd

Pret Maķedoniju nespēlēs Jurevičus un Kalve

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi