Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Baško-Melnbārde ar double-double palīdz komandai pagarināt sēriju par vietu Francijas čempionāta finālā

Latviešu basketboliste Gunta Baško-Melnbārde trešdien izcēlās ar double-double Francijas čempionāta pusfināla sērijas otrajā spēlē, palīdzot valsts vicečempionei Monpeljē Lattes panākt izšķirošo cīņu par vietu finālā.

Pusfināla sērijas otrajā mačā Lattes komanda izbraukumā ar 71:55 (26:14, 12:15, 22:11, 11:15) uzvarēja Basket Landes vienību, sērijā līdz divām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Baško-Melnbārde laukumā pavadīja 35 minūtes un 19 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais spēles laiks abu komandu rindās, gūstot 13 punktus un kļūstot par savas vienības dalītu rezultatīvāko spēlētāju. Latviete realizēja trīs no septiņiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat Baško-Melnbārde iekrāja desmit atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs komandā, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, vienu kļūdu, trīs piezīmes un piecus izprovocētus noteikumu pārkāpumus, kas deva mača labāko efektivitātes koeficientu - 21 punktu.

Sērijas izšķirošā spēle notiks piektdien.

Regulārā čempionāta kopvērtējumā Lattes komanda ar 20 panākumiem 26 spēlēs pēdējā kārtā atkāpās uz trešo vietu, kad savstarpējā cīņā zaudēja tieši Basket Landes vienībai, kas tika pie 21 uzvaras. Savukārt pirmo pozīciju ar 24 panākumiem ieņēma Bourges Basket.

Bourges Basket basketbolistes jau nodrošinājušas vietu čempionāta finālā, pusfinālā ar 2-0 pārspējot Villeneuve d'Ascq vienību.

Šajā sezonā Lattes komanda sacentās arī FIBA Eirolīgas turnīrā, tomēr tajā nespēja sasniegt izslēgšanas cīņas.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas basketboliste spēlēja citā Francijas komandā Nantes Reze. Iepriekš Baško-Melnbārde Francijas čempionātā bija spēlējusi no 2004. līdz 2008.gadam, kad pārstāvēja Tarbes un Lattes.

Lattes komanda aizvadītās sezonas Francijas čempionātā izcīnīja otro vietu, finālsērijā ar 1-2 atzīstot Bourges Basket pārākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi