Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Izlase gatavosies bez pieredzējušās Anetes Jēkabsones-Žogotas (pa kreisi), bet ar Guntu Baško-Melnbārdi (no labās) ierindā

Baško-Melnbārde gatavosies savam septītajam EČ finālturnīram

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāšu sarakstā, gatavojoties jūnijā gaidāmajam Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīram, iekļautas 18 spēlētājas, kuru vidū ir arī pieredzējusī Gunta Baško-Melnbārde.

Patlaban 36 gadus vecā Baško-Melnbārde pārstāvējusi izlasi sešos Eiropas čempionāta finālturnīros, kā arī 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs. Vairākus gadus basketboliste veikusi izlases kapteines pienākumus.

Šajā sezonā viņa pārstāv Latvijas čempionvienību TTT Rīga.

Tikmēr valstsvienības kandidāšu sarakstā nav Anetes Jēkabsones-Žogotas, kura pērn rudenī atgriezās izlasē, lai palīdzētu kvalificēties finālturnīram, bet novembra beigās par nākotni komandā neko neprognozēja. Tāpat sarakstā nav arī pieredzējušās centra spēlētājas Zanes Teilānes, kura šosezon tā arī nedevās laukumā.

Valstsvienībā iekļauta pērnā gada labākā basketboliste Anete Šteinberga, kura nedēļas nogalē piedalījās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā, kā arī daudzsološā Kitija Laksa, kura spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) turnīrā.

No kandidātēm centra spēlētāju postenī ir divas potenciālas debitantes. Patlaban 20 gadus vecā Anna Dreimane pēdējos gados spēlējusi Latvijas jaunatnes izlasēs, bet šosezon debitēja NCAA. Savukārt 26 gadus vecā Līga Vente spēlējusi Latvijas Universitātes komandā, pēc tam studējusi ASV, bet šosezon spēlē Itālijas otrajā līgā.

Šoreiz valstsvienībai nevarēs palīdzēt Zenta Meļņika un Sabīne Niedola.

"Zenta izlēmusi šovasar izlasē nespēlēt ģimenes apstākļu dēļ, Sabīnei līgums ar klubu Vācijā paredz darbu vasarā, turklāt sezonas otro pusi viņa spēlē ar savainojumu, kas tagad jāizārstē. Abas lūdz cienīt viņu lēmumu un cer, ka būs vēl iespēja spēlēt valstsvienībā," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē komandas galveno treneri Mārtiņu Zībartu, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē galvenā trenera asistenta amatā aizveda Kurskas Dinamo komandu līdz FIBA Eirolīgas čempioņu titulam.

Kā stāsta Zībars, vairākām spēlētājām ir mikrotraumas, bet viņš pauž cerību, ka visas būs gatavas trenēties un spēlēt. Valstsvienības pirmais treniņš paredzēts 8.maijā, bet visas kandidātes būšot ierindā uz pārbaudes spēlēm ar Ukrainu.

Gatavojoties finālturnīram, latvietes aizvadīs deviņas pārbaudes spēles. Vispirms maija vidū Rīgā būs mači ar Ukrainas izlasi, bet mēneša nogalē Latvijas izlase piedalīsies pārbaudes turnīrā Čehijā, kur tiksies ar mājiniecēm, kā arī Serbiju un Ķīnu. Jūnija sākumā Rīgā būs mači ar Baltkrievijas izlasi, bet nedēļu vēlāk Stambulā notiks dueļi ar Turcijas un Kanādas valstsvienībām.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Čehijā norisināsies no 16. līdz 25.jūnijam. Latvija pirmā posma D apakšgrupā tiksies ar Beļģiju, Melnkalni un Krieviju.

Latvijas izlase pēc lieliskā 2007.gada čempionāta, kad pirmo reizi tika sasniegts pusfināls un iegūta ceturtā vieta, vairs tika augstu nav bijusi. Iepriekšējos divos finālturnīros vienība nav spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi