Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

BBL kausa finālā Liepājas Lauvas pieviļ precizitāte

Tālmetieni liepājniekiem palīdzēja sasniegt finālu, taču cīņā ar Rakveri precizitāte pievīla un citu ieroču, lai pacīnītos par turnīra galveno balvu, tā arī neatradās. Liepājas lauvas Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas pusfinālā ar 82:76 uzvarēja BC Šiauliai, tādējādi revanšējoties par piedzīvoto zaudējumu pirms divām nedēļām Liepājas Olimpiskā centra kausa izcīņā.

Pirmais šķērslis ceļā uz finālu veiksmīgi tika pārvarēts, pateicoties latviešu basketbola spēcīgākajam trumpim - trīspunktu metieniem. Lauvas kļuva arī par trešo Latvijas klubu, kurš iekļuvis BBL kausa finālā. Tajā gan ar tālmetieniem nesekmējās, un ar 71:80 tika atzīts Rakveres Tarvas pārākums.

BC Šiauliai nespēja rast pretargumentus Lauvu tālmetieniem, lai gan mača izskaņā leiši pievilka līdz mīnus četri. «Mēs tomēr bijām labi izanalizējuši Šauļu spēli, komanda arī izpildīja spēles plānu, tāpēc tā uzvara bija likumsakarīga, lai gan daudziem negaidīta,» pēc spēles atzina liepājnieku galvenais treneris Guntis Endzels.

Finālā liepājniekus gaidīja Rakveres Tarvas ar latviešu trio - Juri Umbraško, Māri Ļaksu un Raiti Grafu - sastāvā. Kā vēlāk izrādījās, tieši viņi kļuva par Lauvu galvenajiem kapračiem, kopā pretinieku grozā saberot pusi no mājinieku punktiem. Kā galveno iemeslu zaudējumam liepājnieku treneris minēja pieredzes trūkumu. «Nebijām īsti gatavi spēlei, varbūt spēlētāji laukumā mazliet pārdega. Neteiktu, ka pretinieki bija labāki, it kā arī visu spēli tikām galā ar latviešu trio, bet ar to jau atšķiras labs un pieredzējis spēlētājs no jauna un nepieredzējuša - veterāns izšķirošajos brīžos trāpīs metienus grozā arī pāri rokām.»

Ja finālspēlē precīzi ir tikai četri no 21 tālmetiena un zaudēta cīņa zem groziem, tad izredzes uz uzvaru ir minimālas. «Protams, metienu precizitāte varēja būt labāka. Tāpat arī saspēles vadītāji atdeva vien piecas rezultatīvas piespēles, bet metieni igauņiem nebija brīvi, tāpēc lielu pretenziju pret spēlētājiem man nav. Kopumā ar turnīru esam apmierināti, finālā jau varēja redzēt, ka spēlētāji lēnām sāk saprast, ko treneri vēlas redzēt laukumā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi