Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bertāna astoņi punkti palīdz Spurs uzvarēt trenera Popoviča dzimšanas dienā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien iemeta astoņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Sanantonio Spurs komandai savā laukumā ar 113:98 (29:22, 20:28, 30:19, 34:29) uzvarēt Sakramento Kings.

Kaut pretinieki mačā trāpīja 18 tālmetienus, favorīti Spurs uzbruka pietiekami pārliecinoši un nedeva viesiem lielas cerības, galvenā trenera Grega Popoviča 69.dzimšanas dienu atzīmējot ar uzvaru.

Kings komanda jau pašā spēles ievadā palika bez galvenā trenera, kuru piemeklēja veselības problēmas, un zaudēja Spurs 13.reizi pēc kārtas.

Bertāns nospēlēja 21 minūti, trāpot vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu un divus no sešiem tālmetieniem. Tāpat rūjienietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas un izdarīja četras rezultatīvas piespēles.

Uzvarētājiem sezonas rezultatīvāko maču aizvadīja 23 punktus sametušais Brins Forbss, pa 15 punktiem guva Lemarkuss Oldridžs un Manu Džinobili, kamēr pa 14 punktiem trāpīja Pau Gazols un Dežonte Marejs, kuriem bija arī attiecīgi 11 un desmit bumbas zem groziem.

Tikmēr Kings rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Deārons Fokss, kurš realizēja visus sešus izmestos trejačus, 21 punktu iemeta piektdien 41.dzimšanas dienu atzīmējušais Vinss Kārters, bet ar 19 punktiem izcēlās Džordžs Hils.

Kopumā mačā jau no pirmajām minūtēm dominēja Spurs, kas ātri ieguva 12:3 vadību. Bertāns laukumā pirmoreiz devās pirmās ceturtdaļas vidū un viņa tālmetiens drīz vien panāca 19:12, bet pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki bija vadībā ar 29:22.

Zīmīgi, ka jau spēles otrajā minūtē pēkšņs nelabums piemeklēja Kings galveno treneri Deivu Jēgeru, kurš devās uz ģērbtuvēm un turpinājumā vairs vienībai nepalīdzēja.

Otrās ceturtdaļas ievadā Spurs vēl panāca desmit punktu vadību (32:22), tomēr nākamos astoņus punktus iemeta veterāns Kārters un turpinājumā cīņa risinājās punkts punktā. Puslaika pēdējā minūtē Kings pirmoreiz mačā ieguva vadību un Spurs pēc 24 minūtēm zaudēja ar 49:50. Nepārliecinoša ceturtdaļa izraisīja Popoviča dusmas, kurš ģērbtuvēs veica ilgas pārrunas ar spēlētājiem un komanda laukumā atgriezās vien nepilnu minūti pirms otrā puslaika sākuma.

Otrā puslaika ievadā Bertāns iemeta vēl vienu trejaci un cīņa līdzīgi turpinājās vēl līdz trešās ceturtdaļas otrajai pusei, kad Kings panāca 69:69, tomēr nākamos 14 punktus sameta Spurs un pēc tam jau noveda dueli līdz uzvarai. Šajā spēles daļā Bertāns izcēlās ar caurgājienu.

Spurs ar 33 uzvarām 52 spēlēs saglabā trešo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, kamēr Kings ar 15 panākumiem turpat ir pēdējā, 15.pozīcijā.

Jaunnedēļ Spurs komandu gaida vēl trīs mājas spēles, spēkojoties ar Denveras Nuggets, Hjūstonas Rockets un Jūtas Jazz, bet pēc tās tiks aizvadīts tā dēvētais rodeo izbraukums, savā laukumā atgriežoties vien februāra pēdējā dienā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi