Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bertānam pieci neprecīzi metieni, Spurs bez līdera gūst vien 74 punktus un zaudē

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē palika bez punktiem, bet viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs, nespēlējot komandas līderim Kavai Lenardam, viesos ar rezultātu 74:89 (14:17, 26:23, 25:29, 9:20) piekāpās Memfisas Grizzlies.

Līdz trešās ceturtdaļas sākumam nevienai no komandām neizdevās nostabilizēties vadībā, bet tad Grizzlies pēc izrāviena 11:1 ieguva nelielu pārsvaru, ko izdevās nosargāt līdz mača beigām un tikt pie uzvaras. Tikmēr Spurs uzbruka neveiksmīgi, ceturtajā ceturtdaļā iemetot vien deviņus punktus.

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 15 minūtes, kuru laikā aizmeta garām divus divpunktu metienus un trīs tālmetienus.

Tāpat viņam viena atlēkusī bumba, viena pārtverta piespēle, viens bloķēts metiens un divas piezīmes.

Spurs rindās ar 14 punktiem atzīmējās Deivids Lī, 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas Lamarkusam Oldridžam, bet pa 12 sameta Denijs Grīns un Manu Džinobili.

Tikmēr Grizzlies komandā pa 15 punktiem iemeta Marks Gasols un Zeks Rendolfs.

Pirmo ceturksni komandas aizvadīja mazrezultatīvi, to ar 17:14 uzvarot Grizzlies basketbolistiem. Bertāns šajā mačā iesaistījās sākot ar otro ceturtdaļu, uzreiz izprovocējot noteikumu pārkāpumu aizsardzībā. Turpinājumā viņš izcīnīja vienu bumbu zem groza un reizi kļūdījās, ceturtdaļas vidū tiekot nomainīts (26:26).

Tikmēr Spurs turpinājumā nonāca iedzinējos ar sešiem punktiem, bet līdz puslaika beigām atspēlējās un, ejot pārtraukumā, rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 40:40. Trešajā ceturksnī mājinieku pārsvars divas reizes sasniedza astoņus punktus, bet Bertāns spēlē atgriezās mača ceturtā nogriežņa sākumā.

Viņš vispirms aizmeta garām pustālo, bet pēc tam nobloķēja Rendolfu. Līdz nomainīšanai ceturtdaļas vidū Bertāns aizmeta garām vēl pāris metienus, bet Spurs pēc latvieša laukuma atstāšanas pamanījās nonākt iedzinējos ar 70:83. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad komandas šķīra 15 punkti, Bertāns atgriezās laukumā, taču nespēja Spurs glābt no zaudējuma.

Spurs ar 39 uzvarām 51 spēlē ieņem otro vietu Rietumu konferencē, bet Grizzlies ar 32 panākumiem 54 mačos ir sestā.

Nākamo maču Sanantonio komanda aizvadīs trešdien, kad viesosies pie Filadelfijas 76ers, bet divas dienas vēlāk būs duelis Detroitā pret vietējo Pistons komandu. Savukārt svētdien plkst.22.30 sāksies Latvijai vēsturisks NBA mačs, kurā Spurs viesosies pie Kristapa Porziņģa Ņujorkas Knicks, pirmo reizi planētas spēcīgākās līgas vēsturē laukumā tiekoties diviem latviešiem.

Jau vēstījām, ka Porziņģis pirmdien guva 16 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas zem groziem, taču viņa pārstāvētā Ņujorkas Knicks komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē cieta bezierunu zaudējumu vienai no vājākajām Rietumu konferences komandām Losandželosas Lakers.

Ņujorkas klubs zaudēja ar 107:121 (19:29, 26:32, 28:36, 34:24), piedzīvojot ceturto neveiksmi pēdējos piecos mačos, kamēr Lakers vīriem viesos šī bija pirmā uzvara pēc 12 zaudētām cīņām.

Ar 22 panākumiem 53 spēlēs Knicks komanda joprojām ir Austrumu konferences 11.pozīcijā.

Nākamo maču Knicks aizvadīs trešdien savā laukumā pret Losandželosas Clippers, bet pēc tam sekos vēl divi mači savu skatītāju priekšā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi