Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Bertānam šīs sezonas spēles laika rekords un 13 punktu; Spurs viesos piekāpjas 76ers komandai

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, taču viņa pārstāvētā komanda Sanantonio Spurs, spēlējot bez vairākiem atslēgas spēlētājiem, viesos ar rezultātu 106:112 (22:27, 27:33, 35:28, 22:24) piekāpās talantiem bagātajai Filadelfijas 76ers vienībai. Līdz ar uzvaru, 76ers pārtrauca savu 12 zaudējumu sēriju pret Spurs komandu.

Sanantonio basketbolisti lielāko daļu spēles atradās iedzinējos, pretiniekiem vairākas reizes panākot 16 punktu pārsvaru. Tiesa, deficīts tika sadeldēts un ceturtajā ceturtdaļā iegūta neliela vadība. Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, kad 76ers bija vadībā ar 106:103, Bertāns aizmeta garām divus tālmetienus, neizmantodams iespēju panākt neizšķirtu. Spurs basketbolisti noslēdzošajā minūtē nespēja atspēlēties un cieta zaudējumu.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 31 minūti, kas ir viņa šīs sezonas rekords. Šajā laikā viņš guva 13 punktus, desmit no tiem - pirmajā puslaikā. Latviešu basketbolists šajā mačā realizēja trīs no deviņiem tālmetieniem, savu vienīgo divpunktu metienu un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu un piecas reizes pārkāpa noteikumus. Spurs ar Bertānu laukumā iemeta par septiņiem punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Ar 26 punktiem rezultatīvākais Spurs rindās bija Petijs Milss, bet 24 punkti un 14 atlēkušās bumbas bija Lamarkusam Oldridžam.

Pretiniekiem 26 punktus guva Bens Simonss, ar 21 punktu un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Žoels Embīds, bet 20 punkti bija Džonatana Kleja Redika rēķinā.

Spurs komanda šajā spēlē atpūtināja Kavai Lenardu, Manu Džinobili un Toniju Pārkeru, savukārt traumas dziedē Denijs Grīns un Rūdijs Gejs.

Bertāns spēlē iesaistījās pirmās ceturtdaļas vidū, kad Spurs atradās iedzinējos ar 10:17. Savus pirmos punktus viņš guva pāris minūtes vēlāk, kad apspēlēja Robertu Kovingtonu un panāca 15:20, bet vēl pēc pusotras minūtes ar brīvu tālmetienu izlīdzināja rezultātu (20:20). Turpinājumā viņš iemeta arī divus sodiņus un ar septiņiem punktiem bija rezultatīvākais Spurs komandā pirmajā ceturtdaļā, kuru Sanantonio basketbolisti zaudēja ar 22:27.

Tāpat arī otrās ceturtdaļas sākumā rūjienietis bija rezultatīvs, otrajā minūtē pāri sedzēja rokām iemetot trejaci (27:30). Minūti vēlāk, rezultāta tablo vēstot 35:27 mājinieku labā, Bertāns tika nomainīts, taču latvietis pēc trim minūtēm jau bija atpakaļ laukumā (33:45). Tiesa, ar viņu laukumā Spurs pirmajā puslaikā neizdevās atspēlēties, uz ģērbtuvi dodoties ar 11 punktu deficītu (49:60).

Otrajā puslaikā Gregs Popovičs Bertānu laukumā laida ceturtajā minūtē, kad Spurs bija tas pats 11 punktu deficīts (54:65). Tuvojoties trešās ceturtdaļas vidum, Latvijas basketbolists iemeta vēl vienu trīspunktnieku, taču pretinieku pārsvars nedila (61:73). Tiesa, turpinājumā izdevās pietuvoties līdz mīnus diviem punktiem (80:82). Bertāns spēlēja līdz ceturtās ceturtdaļas otrajai minūtei, kad devās atpūsties uz rezervistu soliņa, bet laukumā atgriezās pusminūti pirms ceturkšņa vidus (90:93).

Ilgā pakaļdzīšanās vainagojās ar panākumiem piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Oldridžs panāca neizšķirtu 96:96. Nepilnas trīs minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Milss ar tālmetienu jau izvirzīja vadībā Spurs komandu (101:100). Tiesa, vadība tika izlaista un, sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, komandas šķīra trīs punkti - 106:103 mājinieku labā. Tajā brīdī Bertāns aizmeta garām divus tālmetienus un neizmantoja iespēju panākt neizšķirtu.

Pēc otrā viņa trejača pretinieki pārkāpa noteikumus pret Oldridžu, kurš iemeta vienu no diviem soda metieniem (104:106). Tikmēr Rediks un Simonss panāca mājiniekiem sešu punktu pārsvaru, bet Milss 15 sekundes pirms beigām realizēja divus sodiņus (106:110). Pēc tam Bertāns tika nomainīts, un Spurs cieta zaudējumu ar rezultātu 106:112.

Spurs ar 26 uzvarām 39 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, kamēr 76ers ar 18 panākumiem 37 cīņās ir devītā Austrumos, apsteidzot latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas Knicks komandu.

Spurs iepriekšējā mačā otrdien tikās ar Knicks komandu, viesos uzvarot ar rezultātu 100:91. Bertāns šajā mačā iemeta desmit punktus, bet Porziņģis - 13.

Spurs izbraukumā aizvadīs septiņas no nākamajām 11 spēlēm. Tad sekos pieci mājas mači pēc kārtas, bet pēc tam februārī būs pienācis tā sauktais rodeo izbraukums ar sešām spēlēm viesos pēc kārtas. Sanantonio vienība nākamajā duelī piektdien savā laukumā uzņems Fīniksas Suns komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Ločmelis: Dabūjām emocijas no Gudļevska

Latvijas hokejisti svētdien pasaules čempionāta mačā smēlās emocijas no valstsvienības vārtsarga Kristera Gudļevska, pēc uzvaras sarunā ar žurnālistiem teica izlases uzbrucējs Dans Ločmelis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi