Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss
Rezultatīvākais "Spurs" komandā bija Kavai Lenards, kurš iemeta 30 punktus.

Bertāns paliek uz soliņa, Spurs uzvar arī otrajā NBA sezonas spēlē

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien palika uz soliņa Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, bet viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs ceturtajā ceturtdaļā salauza pretinieku pretestību un ar rezultātu 102:94 (27:29, 26:28, 23:14, 26:23) viesos pārspēja Sakramento Kings.

Bertāns, kurš sezonas pirmajā spēlē piedzīvoja debiju pasaules spēcīgākajā līgā, bija mača pieteikumā, taču laukumā nedevās.

Rezultatīvākais Spurs komandā bija Kavai Lenards, kurš iemeta 30 punktus, 16 punkti Lamarkusa Oldridža kontā, bet pa 12 punktiem sameta Diveins Dedmons un Deivids Lī.

Zīmīgi, ka Lenards ir pirmais basketbolists kopš 1979.gada, kuram izdevies pirmajās divās regulārā čempionāta spēlēs tikt pie 65 punktiem un desmit pārtvertām piespēlēm.

Savukārt mājiniekiem ar 37 punktiem un 16 bumbām zem groziem atzīmējās Demarkuss Kazinss, bet 17 punkti Rūdijam Gejam. Zīmīgi, ka šī bija Kings pirmā spēle jaunajā Golden 1 Center, kura būvniecība izmaksājusi 556,6 miljonus ASV dolāru.

Kings basketbolisti mača sākumā ieguva vadību, pirmajā ceturksnī savu pārsvaru palielinot līdz astoņiem punktiem (12:4). Otrās ceturtdaļas sākumā Spurs uz īsu brīdi pārņēma vadības grožus (31:29), taču Kings atguva pārsvaru un vēlāk pēc izrāviena 13:2 panāca 54:41. Līdz puslaika beigām viesi pietuvojās līdz mīnus četriem punktiem (53:57), bet, tuvojoties trešās ceturtdaļas beigām, Lenards palīdzēja Sanantonio vienībai izvirzīties vadībā (71:68).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Spurs iekrāja jau desmit punktu pārsvaru (81:71), taču pretinieki ātri atgriezās spēlē un panāca izlīdzinājumu 83:83. Uz to viesi atbildēja ar izrāvienu 7:1, tādējādi neatdodot vadību Sakramento basketbolistiem. Ceturtās ceturtdaļas turpinājumā Sanantonio basketbolisti spēlēja droši un noturēja pārsvaru, tikdami pie uzvaras ar rezultātu 102:94. Tiesa, Spurs treneris Gregs Popovičs nolēma Bertānu paturēt uz rezervistu soliņa, līdz ar to latvietis spēlē neiesaistījās.

Pēc mača Popovičs atzīmēja Lenarda sniegumu. "Mani pārsteidz tas, ko viņš [Lenards] dara. Viņš vienkārši paņem un divreiz pēc kārtas atbruņo pretinieku. Neesmu redzējis, ka daudzi tā darītu," teica Popovičs.

Savukārt pats Lenards bija daudz pieticīgāks par savu sniegumu. "Mēģināju ko darīt komandas labā, pastiprināt aizsardzību. Redzēju iespēju, redzēju bumbu un vienkārši to paķēru," skaidroja Lenards.

Savā debijas spēlē Bertāns četrās minūtēs guva piecus punktus, bet Spurs ar rezultātu 129:100 pārspēja pagājušās sezonas līgas finālisti Goldensteitas Warriors. Tikmēr Kristaps Porziņģis savu otro sezonu iesāka ar 16 punktiem, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas Knicks ar rezultātu 88:117 piekāpās pērnās sezonas finālistei Klīvlendas Cavaliers.

Nākamo maču Spurs aizvadīs sestdien, kad savā laukumā uzņems Ņūorleānas Pelicans, bet Ņujorkas Knicks savu skatītāju priekšā tiksies ar Memfisas Grizzlies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi