Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Bertāns sāk starta pieciniekā, palīdzot Spurs pārspēt Džeimsu un Klīvlendu

Pirmo reizi šosezon otrdien Sanantonio Spurs starta pieciniekā laukumā devās latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns, palīdzot komandai savā laukumā ar 114:102 pārspēt Klīvlendas Cavaliers komandu, kuras līderis Lebrons Džeimss kļiva par septīto spēlētāju NBA vēsturē, kurš guvis 30 000 punktu.

Spurs šajā spēlē iztika bez Manu Džinobili, Po Gazola, Rudija Geja un Kavai Lenarda, tomēr spēja uzvarēt.

Spēles pirmajā daļā neliels pārsvars piederēja viesiem, kuri uzvarēja pirmo ceturtdaļu (29:25), kā arī bija vadībā līdz pat pirmā puslaika izskaņai, kad Spurs tomēr izrāvās priekšā ar 63:55. Turpinājumā laukuma saimnieki pārsvaru vienubrīd palielināja līdz par 14 punktiem, droši turoties priekšā un līdz finālsvilpei vadību vairs neatdodot.

Uzvarētājiem 30 punkti un astoņas atlēkušās Lamarkusam Oldridžam, 19 punktus un desmit atlēkušās pievienoja Dežonte Marejs, 14 punkti un sešas piespēles Tonijam Pārkeram, bet 13 punkti un piecas bumba zem groziem spēli starta pieciniekā sākušajam Bertānam, kurš laukumā pavadīja 30 minūtes.

 

Dāvis realizēja divus no septiņiem tālmetieniem, abus divpunktniekus un visus trīs sodiņus. Tāpat latvieša rēķinā trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta piespēle un divas personiskās piezīmes. Laukumā esot Bertānam, Spurs guva par pieciem punktiem vairāk nekā ielaida.

Bertāns šosezon 45 spēlēs guvis vidēji 5,7 punktus.

Tikmēr Klīvlendai 28 punkti, deviņas atlēkušās un septiņas piespēles Džeimsam, kurš līdz ar to iegāja līgas vēsturē kā septītais spēlētājs, kurš guvis vismaz 30 000 punktu. Lai to paveiktu, viņam šajā spēlē bija nepieciešami septiņi.

 

Nu Džeimss nostājies līdzās tādām līgas superzvaigznēm kā Karīms Abduls-Džabars (38 387 punkti), Karls Melouns (36 928), Kobe Braients (33 643), Maikls Džordans (32 292), Vilts Čemberleins (31 419) un Dirks Novickis (30 837). Starp citu, Novickis aizvien spēlē un nav izslēgts, ka līgā vācu veterānu redzēsim arī vēl nākamsezon.

Spurs ar 31 panākumu 49 spēlēs saglabā 4. vietu Rietumu konferencē. Nākamo spēli Spurs aizvadīs jau trešdien viesos pret Memfisas Grizzlies, bet tad sekos piecu mājas spēļu sērija. Savukārt pēc tās Spurs dosies tā dēvētajā rodeo izbraukumā, kurā sešas spēles pēc kārtas būs pretinieku laukumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi