Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bertāns uzvarā pār Thunder atkārto karjeras rekordu

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien 23 minūšu laikā, kas ir atkārtots viņa NBA karjeras rekords, guva divus punktus, palīdzot Sanantonio Spurs komandai savā laukumā ar 108:94 (31:17, 21:25, 27:33, 29:19) pārspēt Oklahomsitijas Thunder, tādējādi pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

Līgas debitants Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 23 minūtes, kas ir 25.novembra izbraukuma spēlē Bostonā sasniegtā karjeras rekorda atkārtojums. Latvietis šoreiz realizēja tikai vienu no sešiem metieniem, tostarp kļūdoties visos četros mēģinājumos no tālās distances un arī vienīgajā soda metienā. Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas (otrs labākais rādītājs karjerā), viena rezultatīva piespēle, viens bloks un viena pārtverta bumba. Tāpat viņš reizi kļūdījās, bet spēli noslēdza ar lielisku +/- rādītāju +20, kas bija labākais komandā.

Rezultatīvākie uzvarētāju rindās bija Kavai Lenards ar 36 punktiem un Lamarkuss Oldridžs ar 25, nevienam citam mājinieku basketbolistam negūstot vairāk par astoņiem, tikmēr Thunder labā 27 punkti un 14 rezultatīvas piespēles Raselam Vestbrūkam. Vēl divi komandas garie spēlētāji izcēlās ar double-double - 16 punkti un 12 atlēkušās Stīvenam Adamsam, bet 13 punkti un 10 bumbas zem groziem lietuvietim Domantam Sabonim.

Spēles pirmo ceturtdaļu gana pārliecinoši ar 31:17 uzvarēja Spurs, kuri pēc lēna sākuma strauji kāpināja pārsvaru. Turpinājumā gan spēle izlīdzinājās un viesi pamazām spēja pietuvoties. Pēc pirmā puslaika Sanantonio vēl atradās priekšā ar desmit punktu pārsvaru (52:42), tomēr trešās ceturtdaļas otrajā pusē mājinieki pirmo reizi kopš mača sākuma zaudēja vadības grožus. Thunder veica izrāvienu 23-4 un tika priekšā.

Tiesa, ne uz ilgu laiku. Mājinieku ofensīva ļāva atrasties vadībā (79:75) arī pirms izšķirošās ceturtdaļas, bet tajā Spurs spēlēja teicami. Mājinieku pārsvars ātri vien pieauga līdz 15 un vairāk punktiem, kas ļāva pēdējās minūtēs droši noturēt uzvaru.

Ar 37 panākumiem 48 spēlēs Spurs ir pārliecinoši otra labākā komanda kā Rietumu konferencē, tā visā līgā. Labāka bilance ir vienīgi vicečempioniem Goldensteitas Warriors (41-7).

Jau ziņojām, ka otrs latviešu basketbolists NBA Kristaps Porziņģis vēdera vīrusa dēļ izlaida Ņujorkas Knicks cīņu Vašingtonā, kurā komanda ar 101:117 piekāpās vietējiem Wizards.

Top komentāri

a13
a
Rekords garāmmetienos?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi