Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bez Porziņģa palikusī Knicks turpina zaudējumu sēriju NBA čempionātā

Ņujorkas Knicks komanda, kura pirms nepilnas nedēļas zaudēja smagu ceļgala traumu guvušo Latvijas basketbolistu Kristapu Porziņģi, pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā turpināja neveiksmju sēriju, piedzīvojot septīto neveiksmi pēc kārtas.

"Knicks" viesos ar rezultātu 92:108 (21:31, 34:26, 24:29, 13:22) atzina Filadelfijas "76ers" pārākumu, pretiniekiem izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Kā vēstīts, Porziņģis pagājušajā otrdienā NBA spēlē sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem. Otrdien latvietim plānota operācija un atlabšana no šādām traumām parasti prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gada ilgumā. Iepriekš izskanējis, ka Porziņģis varētu nespēlēt desmit mēnešus.

Tikmēr "Knicks" bez sava līdera turpina zaudēt, arvien samazinot jau tā nelielās izredzes tikt izslēgšanas spēlēs.

Ņujorkas vienībā mačā pret "76ers" basketbolistiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Porziņģa aizstājējs Maikls Bīzlijs, bet Kortnijs Lī pievienoja 18 punktus. Tāpat pie kārtējā "double-double" tika turku centrs Eness Kanters, kurš guva 17 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Kanters divciparu skaitļus divos statistikas rādītājos sasniedzis pēdējos astoņos mačos, bet šosezon pie "double-double" viņš ticis 27 mačos.

Viesiem kārtējo reizi ar vāju precizitāti izcēlās šobrīd komandas lielākā zvaigzne Tims Hārdevejs juniors, kurš no spēles trāpīja vien četrus no 16 metieniem, aizmetot garām astoņus trejačus, maču noslēdzot ar deviņiem punktiem.

Savukārt "76ers" komandas rindās ar 24 punktiem izcēlās Dario Šaričs, bet attiecīgi 18 un 17 punktus pievienoja Džonatans Klejs Rediks un Žoels Embīds. Tāpat pie karjerā pirmā "triple-double" tika saspēles vadītājs Tīdžejs Džons Makkonels, kurš guva desmit punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles.

"Knicks" pēc ceturtdaļas zaudēja ar desmit punktu deficītu, taču līdz puslaika pārtraukumam spēja pietuvoties līdz diviem punktiem (55:57). Tomēr spēles turpinājumā "76ers" atkal spēja atrauties, beigās bez problēmām nosargājot pārsvaru un savā laukumā izcīnot desmito uzvaru pēc kārtas.

"Knicks" vienība zaudēja 14.reizi pēdējos 18 mačos, turpinot attālināties no izslēgšanas turnīra zonas, no tās atpaliekot jau par sešu uzvaru tiesu. Ņujorkas vienība ar 23 uzvarām 58 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 11.vietu, kamēr "76ers" ar 29 panākumiem 54 mačos ir konferences septītajā pozīcijā.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs trešdien mājās pret Vašingtonas "Wizards".

Tikmēr citā pirmdien aizvadītā spēlē ar nestandarta gājienu izcēlās NBA čempiones Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers, kurš nolēma, ka mačā pret līgas pastarīti Fīniksas "Suns" viņa vienības spēlētājiem pārtraukumos būs jāiztiek bez treneru padomiem, lēmums par kombinācijām un taktiku pieņemot pašiem.

"Warriors" basketbolisti neapjuka un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 129:83 (25:24, 37:21, 37:26, 30:12), tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, kamēr "Suns" piedzīvoja 14 zaudējumu pēdējos 16 mačos.

Līgas līdervienības labā 22 punktus guva Stefans Karijs, bet Omari Kaspi izcēlās ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, kamēr pārtraukumos vadību uzņēmās Andrē Iguodala, Dreimonds Grīns un Deivids Vests.

Vēl pirmdien Ņūorleānas "Pelicans" viesos ar 118:103 (32:31, 28:21, 35:28, 23:23) uzvarēja Detroitas "Pistons", 38 punktus uzvarētāju labā gūstot Entonijam Deivisam, kamēr Džrū Holidejs un Nikola Mirotičs pievienoja pa 21 punktam katrs. "Pistons" komandā ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Bleiks Grifins.

Citos mačos Losandželosas "Clippers" viesos ar 114:101 (34:22, 32:29, 24:16, 24:34) uzvarēja Bruklinas "Nets", bet Čikāgas "Bulls" mājās ar 105:101 (30:27, 23:24, 24:20, 28:30) pārspēja Orlando "Magic".

Jau vēstīts, ka citā spēlē Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" viesos ar rezultātu 99:101 (22:25, 26:29, 29:15, 22:32) zaudēja garā panākumu sērijā esošajai Jūtas "Jazz" komandai.

Sanantonio vienība, kura aizvadīja trešo no sešām tā dēvētā rodeo izbraukuma spēlēm, piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas un ceturto pēdējos piecos mačos, kamēr lielisku tempu uzņēmusī "Jazz" vienība izcīnīja jau desmito panākumju pēc kārtas.

NBA kopvērtējumā Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 39 uzvarām 55 spēlēs ir Toronto "Raptors", 40 panākumi 58 mačos ir Bostonas "Celtics" komandai, kamēr 33 uzvaras 55 cīņās ir Klīvlendas "Cavaliers" vienībai.

Rietumu konferencē un visā līgā līdere ar 44 uzvarām 57 spēlēs ir Goldensteitas "Warriors", otro vietu ar 42 panākumiem 55 cīņās ieņem Hjūstonas "Rockets", kamēr trešā ar 35 uzvarām 58 mačos ir Sanantonio "Spurs".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi