Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

BK Ventspils un Barons/LMT sāk LBL čempionāta finālsēriju

Atgriešanās 2006.gadā notikusi ne tikai Latvijas ekonomikā, bet arī basketbolā, jo valsts čempionāta zelta sērijā pēc divu gadu pārtraukuma tiekas BK Ventspils un Barons/LMT. Sava laukuma priekšrocības pirmajā un, ja vajadzēs, arī septītajā spēlē atkal izcīnījuši ventspilnieki. LBL vēsturē 16 gadījumos no 17 pirmā finālmača uzvarētāji kļuvuši par čempioniem.

==> Kā beigsies LBL čempionāta finālsērija?


Finālpāra sastāvs šķiet loģisks, ja ņem vērā abu klubu finansiālo stabilitāti uz konkurentu fona. Sezonas beigas sagaidītas ar gana plašu spēlētāju loku, kas sagādāja drošības rezervi tajos pusfināla brīžos, kad veiksme sāka šķielēt uz pretinieku pusi. Finālā kvantitātei nebūs izšķirīgas nozīmes.

Kvalitātei gan. Šosezon visās četrās spēlēs virsroku guva BK Ventspils (BBL — 65:61 un 80:74, LBL — 72:68 un 65:63). Trīs mačus vieno fakts, ka tos zem sava līmeņa aizvadīja Barons/LMT līderis Armands Šķēle (ceturtajā viņš nepiedalījās). Finālsērija parādīs — Šķēle spēs norēķināties ar pretspēlētājiem vai ventspilnieki apstiprinās, ka atraduši pareizo pretlīdzekli viņa aktivitātēm.

Manuprāt, atbilde uz šo jautājumu izšķirs finālsērijas likteni. Negrasos noniecināt pašreizējo čempionu pārējo spēlētāju ieguldījumu ASK Rīga pieveikšanā. Tomēr bez kapteiņa īpašās iedvesmas Barons/LMT šobrīd būtu spiests gatavoties cīņai tikai par bronzas medaļām.

BK Ventspils rindās tik spilgta līdera nav (lai arī priekšplānā tiek virzīts Bernards Kings), toties katrā spēlē līdera nastu var celt daudzi. Tāpēc ventspilnieku veiksmes lielā mērā būs atkarīgas no tā, cik precīzi trenerim Agrim Galvanovskim izdosies atrast optimālo piecnieku katrā epizodē. Statistikā balstītas ilūzijas gan netiekot lolotas, jo četras iepriekšējās uzvaras izrautas galotnēs, neliecinot par būtisku atšķirību komandu meistarībā.

Finālsērijā, iespējams, uz spēles ir ne tikai vieta Eiropas kausa izcīņā, bet pat iespēja spēlēt Eirolīgas kvalifikācijā (ja ULEB apstiprinās kuluāros cilāto projektu). Tiesa, var noprast, ka šī perspektīva nevienā klubā pagaidām netiek virzīta priekšplānā. Trekno gadu ambīcijas nomainījis piezemēts reālisms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LBL fināls

BK Ventspils — Barons/LMT (līdz 4 uzvarām)

13.V Ventspilī, 15.V Rīgā, 18.V Ventspilī, 21.V Rīgā. Ja vajadzēs, 23.V Ventspilī, 25.V Rīgā, 27.V Ventspilī.
Rīgā spēles notiks SN Daugava.

Par 3.vietu: ASK Rīga — VEF Rīga (līdz 3 uzvarām)

14., 16., 19. (ja vajadzēs, 22. un 24.maijā). Visas spēles Olimpiskajā centrā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi