Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Butauts: Priecāties vēl nav par ko

Latvijas čempionvienībai basketbolā VEF Rīga pēc izredžu saglabāšanas pārvarēt Eiropas kausa izcīņas turnīra pirmo posmu vēl nav pamata svinībām, jo komandu gaida smags spēļu grafiks un izšķirošais mačs par nākamā posma sasniegšanu, izcēlis vienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, VEF Rīga Eiropas kausa izcīņas turnīra apakšgrupu sacensību piektās kārtas mačā otrdien savā laukumā ar rezultātu 83:72 (27:19, 16:15, 18:20, 22:18) uzvarēja Vācijas komandu Artland Dragons no Kvakenbrikas. Lai saglabātu reālas izredzes uz iekļūšanu otrajā posmā, VEF Rīga šajā mačā obligāti bija jāuzvar. Tagad Latvijas vienībai jātiek pie panākuma arī noslēdzošajā posma cīņā pēc nedēļas.

"Šī uzvara mums bija ļoti svarīga, jo saglabājās izredzes tikt tālāk. Tagad viss ir mūsu pašu rokas, neatkarīgi no citu maču iznākumiem. Viss atkarīgs no tā, ka spēsim sagatavoties, kā nospēlēsim paši," pēc mača uzsvēra Butauts. "Mums izdevās kontrolēt spēles gaitu. Pirmais puslaiks bija skaistāks, bet otrajā pretinieki apturēja mūsu uzbrukumu. Pratām nospēlēt pietiekoši gudri - nesteidzāmies un izmantojām savas iespējas."

"Beidzot uzvarējām cīņu zem groziem, pieļāvām maz kļūdu. Spēlējām kā komanda, tomēr priecāties vēl nav par ko. Mūs gaida smags grafiks, taču esam tam gatavi," piebilda Butauts.

Pārliecinošā B grupas līderpozīcijā ar četrām uzvarām četrās spēlēs atrodas Krievijas komanda Ļubercu Triumf, pie divām uzvarām attiecīgi četros un piecos mačos tikusi Francijas vienība Lemānas Sarthe Basket un VEF Rīga, bet Artland Dragons kontā viens panākums piecās cīņās.

Šīs grupas otrajā piektās kārtas mačā trešdien Triumf un Sarthe Basket komandas tiksies Ļubercos, bet posma noslēdzošajā spēlē VEF Rīga 12.decembrī izbraukumā tiksies ar Sarthe Basket.

Pirms tam gan Latvijas klubu gaida spēle nedēļas nogalē VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā izbraukumā pret Krievijas klubu Ņižņij Novgorod.

"Mums būs ļoti smagi sadalīt uzmanību starp abām gaidāmajām spēlēm. Tā ir problēma, taču centīsimies gatavoties uzreiz abiem mačiem. Varbūt palīdzēs tas, ka pret francūžiem iepriekš jau esam spēlējuši," piebilda Butauts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi