Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dairis Bertāns: Trenējos kopā ar Dāvi un jūlija sākumā došos uz ASV

Latvijas izlases basketbolistam Dairim Bertānam sagatavošanās periods pirms došanās uz ASV neesot jāpavada vienam, jo reizēm talkā nāk arī brālis Dāvis, pēc Rīgā aizvadītās Basketball Without Borders (BWB) talantu nometnes aģentūrai LETA teica basketbolists.

Lai arī BWB nometnes noris jau kopš 2001. gada, Latvijā šāda talantu kopā sanākšana notika pirmo reizi, un par to gandarīts bija arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņūorleānas Pelicans aizvadītās sezonas debitants Dairis Bertāns.

"Manuprāt, ļoti labs pasākums, kurā sapulcējušies labākie jaunie basketbolisti no Eiropas. Šeit viņiem ir iespēja novērtēt sevi uz citu Eiropas talantu fona, kā arī pastrādāt kopā ar NBA profesionāļiem," sacīja Bertāns, piezīmējot, ka nometnes laikā ikviens dalībnieks varēja smelties zināšanas no basketbola profesionāļiem gan laukumā, gan ārpus tā, uzlabojot savas tehniskās prasmes, kā arī spēles izpratni.

Basketbolists arī neslēpa, ka viņam, esot pusaudža vecumā, šādas iespējas vēl neesot bijušas, tāpēc iespēju robežās viņš centās arī pats dot kādu padomu. "Mēģināju ko ieteikt un palīdzēt spēlētājiem, jo manā vecumā šādu nometņu īsti nebija, tāpēc būtu gribējies, lai ir šādas iespējas."

Vecākais no brāļiem Bertāniem arī iezīmēja savus nākotnes plānus, sakot, ka pagaidām viņš individuāli strādā Elektrum Olimpiskajā centrā, lai pirms došanās uz ASV būtu labākajā formā. "Gatavojos un šobrīd esmu labā formā, lai jebkurā brīdī būtu gatavs braukt uz ASV. Pagaidām vēl gaidu draftu, pēc kura viņiem pašiem būs lielāka skaidrība, ko un kā darīt, tad arī sastādīsim grafiku. Domāju, ka uz ASV došos neilgi pirms Vasaras līgas sākuma, kura noris no 5. līdz 15. jūlijam," nākamo mēnešu plānus izklāstīja Bertāns, kurš šovasar plāno piedalīties NBA Vasaras līgas spēlēs.

Tāpat basketbolistam nometnes laikā izdevās aprunāties ar savas komandas spēlētāju attīstības treneri Maiklu Rafinu, bet starp sarunas tematiem neesot bijis nekas specifisks Bertāna attīstības virzienā, jo speciālists Ņūorleānas komandā vairāk strādājot tieši ar garajiem spēlētājiem. Tomēr treniņu procesi neesot jāaizvada vienam, jo reizēm izdodas arī patrenēties kopā ar savu brāli Dāvi Bertānu, kurš pārstāv citu NBA vienību Sanantonio Spurs.

"Jā, protams, izdodas patrenēties kopā. Kādu laiku trenējos viens, jo Dāvim nedaudz vēlāk beidzās sezona, un viņš arī veltīja laiku atpūtai. Tomēr pēdējo nedēļu trenējamies kopā un arī rīt mums ir paredzēta kopīga darbošanās," par treniņu norisi stāstīja Pelicans spēlētājs.

Pagājušajā sezonā Bertāns NBA aizvadīja 12 spēles, caurmērā laukumā pavadot gandrīz 14 minūtes, tomēr ar lielu rezultativitāti vēl neizdevās izcelties, jo basketbolistam bija nepieciešams laiks, lai iespēlētos.

"Pagāja brīdis kamēr pieradu pie viņu spēles stila. NBA viss ir nedaudz citādāk - pie pirmās iespējas jāmet pa grozu, bet es īsti tā nekad nebiju spēlējis," atšķirības starp Eiropas un NBA basketbolu raksturoja Bertāns. "Manuprāt, pēdējās pāris spēles bija ļoti labas - pieradu pie spēles stila. Ja pirms tam biju meklējis drošākas metiena situācijas vai iedevu kādu piespēli, tad šobrīd saprotu, ka biežāk ir jāuzbrūk grozam arī situācijās, kuras nešķiet pilnīgi ideālas. Jāizmanto katra iespēja."

Savukārt no nākamās sezonas basketbolists sagaida lielāku stabilitāti savā sniegumā. "Vēlos iziet laukumā un zināt, ka no trijiem metieniem divus es noteikti iemetīšu," teica Latvijas basketbolists.

Bertānam gan šobrīd nav garantēts līgums ar Pelicans, jo pavasarī viņš vienojās par kontraktu pēc sistēmas 1+1. Klubam ir tiesības pašam izlemt, vai turpināt sadarbību ar latvieti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi