Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dikeulaks apmierināts ar Latvijas sieviešu basketbola izlases progresu

Grieķu treneris Georgs Dikeulaks ceturtdien pauda gandarījumu par Latvijas sieviešu izlases sniegumu pārbaudes spēlē pret Lielbritāniju, uzsverot, ka komanda salīdzinājumā ar iepriekšējām pārbaudes cīņām ir krietni progresējusi.

Dikeulaks bija apmierināts ar komandas spēli, jo īpaši ar trijām pirmajām ceturtdaļām.

"Salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu bija redzams progress uzbrukumā, taču šajā komandā viss sākas no aizsardzības," pēc uzvaras ar 74:50 pēcspēles preses konferencē teica treneris.

Viņš īpaši uzsvēra aizsardzības nozīmi komandas sniegumā, jo ceturtajā ceturtdaļā, kad mājinieces uzbrukumā nenospēlēja tik ražīgi, viņas arī pretiniecēm neļāva izvērsties. Tajā pat laikā Dikeulaks norādīja, ka šīs pagaidām ir tikai pārbaudes spēles un vēl ir laiks komandas darbību uzlabot. "Tomēr kopumā ar komandas progresu esmu ļoti apmierināts," viņš sacīja.

Atbildot uz jautājumiem par vienības sastāvu, Dikeulaks norādīja, ka Santa Dreimane, kura atgūstas pēc savainojuma un ceturtdien nespēlēja, pagaidām ir gatava tikai viegliem treniņiem. Par viņas izredzēm tikt uz Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīru trenerim bija grūti atbildēt, taču varēja noprast, ka tās nav pārāk lielas. Turpretī situācija ar Zani Eglīti, kurai arī bija savainojums, ir cerīgāka. Eglīte šobrīd vēl nav labākajā sportiskajā formā, taču viņa ir ļoti gudra spēlētāja, kura komandai var būt ļoti noderīga, tāpēc viņas izredzes spēlēt finālturnīrā Polijā ir gana lielas.

Lai gan spēle ar Lielbritāniju bija pārbaudes cīņa, Dikeulaks tomēr atzina, ka šo un arī iepriekšējo maču ar Lietuvu, viņa vadītā komanda jau aizvadījusi tādā režīmā kā Eiropas čempionātā.

Savukārt Latvijas izlases basketboliste Liene Jansone pēc uzvaras sacīja, ka cīņs gaita parādījusi - komanda ir gatava Eiropas čempionātam.

"Vēl šis tas ir jāpieslīpē. Līdz izbraukšanai ir atlikusi viena nedēļa, taču esam uz pareizā ceļa," sacīja basketboliste. Jansone uzsvēra, ka galvenais komandai ir laba aizsardzība, jo tā dod pārliecību pār savām spējām. " Jāuzvar pēdējā pārbaudes spēle sestdien [pret Slovākiju], lai zinātu, ka Polijā viss būs kārtībā," teica basketboliste.

Ar slovākietēm Latvijas basketbolistes pārbaudes spēli aizvadīs sestdien, mačam "Arēnā Rīga" sākoties plkst.17.

EČ grupas turnīrā Katovicē, Polijā, no 18. līdz 20.jūnijam Latvijas valstsvienība spēlēs ar Grieķijas, Francijas un Horvātijas izlasēm. Otrajam posmam kvalificēsies grupas triju pirmo vietu ieguvējas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi